U Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Rekovcu juče oko 10 sati eksplodirao je kotao u kotlarnici i tom prilikom lakše je povređeno četvoro osoba. Kako se nezvanično saznaje, povređena su dva domara i dve profesorke koje su bile u školskom dvorištu. Prema nezvaničnim informacijama, dvojica domara su bila u prostoriji u kojoj je eksplodirao kotao za grejanje, a pretpostavlja se da su u tom trenutku najverovatnije ložili kotao. Inače, kotao koji je eksplodirao nalazio se u posebnoj zgradi, kraj škole. Najteže je povređen ložač Radoslav Živanović, koji ima povredu kolena.


Eksplozija se dogodila dok se u školi održavalo takmičenje učenika iz matematike, ali, na sreću, niko od dece nije povređen. Dve profesorke su zadobile posekotine, i to od stakla.

Nakon eksplozije oko 10 sati, nakon nekoliko minuta na licu mesta su se pojavila petorica vatrogasci u dva vozila, i ukazali pomoć povređenima. Ubrzo su svih četvoro povređenih prebačeni u bolnički centar u Jagodini, kako bi im bila pružena pomoć i kako bi se utvrdilo težina povreda. Nakon što je utvrđeno da je reč o lakšim povredama, svi su pušteni na kućno lečenje. Od siline eksplozije, popucali su prozori i izletala vrata na zgradi škole. Kada je reč o visini pričinjene štete, o tome će moći da se govori tek nakon završene istrage.

Kako se nezvanično saznaje, u prvom pozivu policiji javljeno je da su dve osobe teško povređene, ali je nakon pregleda u bolnici utvrđeno da je ipak reč o lakšim povredama. Inače, eksplozija kotla se juče čula u većem delu opštine. Policija je juče poslepodne obezbeđivala mesto eksplozije, a urađen je uviđaj, kako bi se tačno utvrdilo šta je uzrok eksplozije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari