Povrtari sutra opet dele paradajz u centru Leskovca i traže naknadu štete 1Povrtari u Leskovcu dele paradajiz u znak protesta Foto: Južne vesti

Poljoprivrednici iz Jablaničkog okruga, koji su prošlog četvrtka delili besplatno paradajz u znak protesta zbog niske cene koja se na veliko kretala oko 10 dinara, za sutra opet najavljuju besplatnu podelu ovog povrća u centru Leskovca. Traže, kako kažu, naknadu štete koju su pretrpeli.

Odmah nakon prošlog protesta predstavnici Ministarstva poljoprivrede boravili su u Leskovcu i obećali da će konačno izvoz krenuti, kao i veću cenu paradajza.

Cena poslednjih dana varira, između 15 i 20 dinara na veliko, a povrtari su odlučili da sutra od 10 sati opet građanima Leskovca ispred „Rode“ i „Lidla“ dele paradajz.

„Sutra ćemo deliti paradajz jer tražimo naknadu štete koju smo pretrpeli. Ja nisam bio na tom sastanku i ne znam sve detalje, ali znam da smo mi za ovu godinu u velikom gubitku. Možda će posle sutrašnje podele u Leskovac i okolini dođe još neko ko možda može da nam pomogne“, rekao je povrtar iz sela Cekavica.

Podsetimo, u četvrtak je za oko 30 minuta podeljeno nekoliko tona paradajza građanima koji su sami mogli da priđu i napune svoje cegere i kese. Tada su povrtari rekli da bi cena kojom bi uspeli da pokriju sve troškove, ali i nešto zarade, trebalo da bude oko 50 do 60 dinara.

Inače cena paradajza u marketima je i dalje na oko 100 dinara, pa su zato poljoprivrednici i izabrali da organizuju podelu i protest ispred nekih od njih.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Povrtari sutra opet dele paradajz u centru Leskovca i traže naknadu štete”

  1. Idite u kineske fabrike ,tamo fale radnici,zbog toga vam oni cenu ubijaju.Nema plata kuci,samo onoliko koliko oni određuju

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.