Požar u niškom studentskom domu kod tehničkih fakulteta, studenti evakuisani na vreme 1Foto: Nenad Kovačević

U studentskom domu kod tehničkih fakulteta u Nišu danas, oko 13.30 časova, izbio je požar, u kome nije bilo povređenih, ali je troje ljudi prebačeno u Univerzitetski klinički centar jer su bili izloženi dimu.

„Trojica radnika tehničke službe Studenstkog centra u Nišu primljeni su Urgentni centar jer imaju inhalatorne tegobe. Trenutno im se radi neophodna dijagnostika. Oni su respiratorno i hemodinamski stabilni“, saopšteno je iz UKC.

Vatra je izbila u jednoj od soba na sedmom spratu, ali je brzom intervencijom vatrogasaca požar ugašen. U Policijskoj upravi u Nišu kažu da su vatrogasci još na terenu, u Ulici Aleksandra Medvedeva.

„Sprečen je požar većih razmera. Vatru je gasilo 14 vatrogasaca, a intervenisano je sa sedam vatrogasnih vozila“, rekla je portparolka Niške policije.

Rade Rajković, direktor Studentskog centra, rekao je da je u trenutku požara u domu bilo oko 300 studenata, ali da su svi evakuisani na vreme. Požar su odmah počeli da gase radnici studenskog doma.

On je dodao da je svim studentima obezbeđen smeštaj dok se ne otklone posledice požara.

„Vatra je izbila u sobi jedne studentkinje, koja je ostavila telefon ili lap-top na punjaču, koji je izazvao požar. Ni ona, ni njena cimerka u tom trenutku nisu bile u sobi“, kazao je Rajković.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari