Požarevac: Dodatna parking mesta za osobe sa invaliditetom u samom centru grada 1Foto: JKP " Parking servis"

JKP “Parking servis” Požarevac je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom obeležio dodatna parking mesta na dve lokacije u centru grada. Ovo gradsko preduzeće će u saradnji sa komunalnom milicijom grada organizovati akciju pojačane kontrole parkiranja na parking mestima rezervisanim za osobe sa invaliditetom.

Inicijativu za obeležavanje dodatnih parking mesta za osobe sa invaliditetom u centru Požarevca, JKP “Parking servis” pokrenuo je pred nadležnim odeljenjem Gradske uprave.

– Po Rešenju nadležnog Odeljenja ta mesta smo i obeležili, i nadam se da će ove dodatne lokacije olakšati kretanje po gradu ove osetljive kategorije stanovništva – izjavila je za Boom 93 direktorka JKP „Parking servis“ Marija Papović.

Najavila je takođe i da će ove nedelje u saradnji sa Кomunalnom milicijom biti organizovana akcija pojačane kontrole parkiranja na ovim parking mestima, apelujući na sve vozače da poštuju komunalni red i da ne parkiraju na parking mestima namenjenim za osobe sa invaliditetom.

I Komunalna milicija, koja će kontrolisati parkiranje, upozorava vozače na teritoriji Grada Požarevca da ne parkiraju svoja vozila na mestima koja su rezervisana za osobe sa invaliditetom,

– Za nepoštovanje mera zabrane, koje su propisane odlukom predviđena je novčana kazna i to za fizičko lice u iznosu od 5.000 dinara, preduzetnike u iznosu od 25.000 dinara i pravno lice u iznosu od 50.000 dinara – navedeno je između ostalog u saopštenju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari