Požarevac: Rekonstruisano parkiralište “Sunčani park” počelo da radi 1Foto: JKP "Parking servis"

Požarevljani su dobili novo parkiralište sa 110 parking mesta, nakon spajanja dva zatvorena parkirališta i njihove rekonstrukcije. Osim većeg broja parking mesta, spajanjem parking vozačima je olakšano kretanje u centralnom gradskom jezgru.

Kako javlja Boom 93, rekonstrukcija parkirališta Načelstvo koja je počela u julu je završena i novo parkiralište dobijeno je spajanjem dva zatvorena parkirališta iz ulice Drinske kod zgrade Načelstva i iz ulice Jovana Šerbanovića kod Centra za kulturu.

Novo parkiralište ima ukupno 110 parking mesta.

Osim većeg broja parking mesta, prema rečima direktorke JKP “Parking servis” Požarevac, Marije Papović, spajanjem dva parkinga olakšano vozačimaće biti olakšano kretanje u centralnom gradskom jezgru.

Tu se pre svega misli na izbegavanje dva semafora kod Politehničke i Ekonomske škole, a time i moguće čekanje, jer će vozači moći da uđu na jedno, a izađu na drugom parkiralištu.

Tokom rekonstrukcije urađena je nova asfaltna podloga, novi sistem za sakupljanje atmosferskih voda, kao i drugi građevinski radovi.

Nabavljena su nova ograda, set rampi na ulazu i izlazu, brojači slobodnih parking mesta na ulazu u oba parkirališta, držači za bicikle i svi sprovedeni radovi i sve nabavke finansirane su iz sopstvenih sredstava JKP “Parking servis” u iznosu od oko 5,5 miliona dinara.

Inače, ovo parkiralište je poslednji put rekonstruisano 2010. godine.

Radno vreme parkirališta “Sunčani park” je od 7 do 22 sata radnim danima, a subotom od 8 do 14 časova, javlja Boom 93.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari