Požega: Saradnja Poljoprivredne škole i „Budimke“ 1Izvor: Ministarstvo prosvete

Poljoprivredna škola sa domom učenika „Ljubo Mićić“ u Požegi i predstavnici fabrike prehrambene industrije „Budimka“ potpisali su ugovor o dualnom obrazovanju.

– Očekujem da će ova kompanija u narednom periodu otvoriti svoja vrata mladim ljudima kako bi bili uključeni u proces učenja kroz rad i sigurna sam da će kompanija prepoznati njihov kvalitet i da će imati priliku da se, nakon završenog formalnog obrazovanja, u ovoj kompaniji i zaposle. Kada mladi ljudi borave u jednoj stimulativnoj sredini, oni razvijaju svoje kritičko mišljenje, svoju kreativnost, inovativnost, a takođe će i podstaći tehnološki razvoj ove fabrike“, rekla je pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje i vaspitanje Gabrijela Grujić, koja je prisustvovala potpisivanju ugovora.

Kojo Bošković, direktor Poljoprivredne škole sa domom učenika „Ljubo Mićić“, je istakao da ta škola i „Budimka“ sarađuju dugi niz godina, ali da će se na ovaj način privući veći broj učenika koji upisuje odgovarajuće obrazovne profile i da će veliku korist imati i ovo preduzeće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari