Požežani poručili: Kazne nećemo platiti, videćemo se na sudu 1Foto: Privatna arhiva

Sa današnje tribine u sedištu Inicijative za Požegu poručeno je da građani, protiv kojih su podnete prijave zbog učešća u blokadama saobraćajnica, tokom ekoloških protesta, neće platiti kazne, već će se obratiti sudu.

Tribinu „Građani i prekršajne prijave – šta dalje?“, organizovala je Inicijativa za Požegu u saradnji sa Građanskim inicijativama.

Sa Požežanima su razgovarali Katarina Đukić iz Građanskih incijativa i Nikola Maslać, advokat i aktivista Inicijative za Požegu.

Na skupu je rečeno da je policija, podnoseći prekršajne naloge protiv učesnika protesta, zloupotrebila Zakon o bezbednosti saobraćaja, kao i to da dokazi, koji su u tim prijavama navedeni, nisu pribavljeni na zakonit način.

Požežani poručili: Kazne nećemo platiti, videćemo se na sudu 2
Foto: Privatna arhiva

Takođe, sopšteno je, da je policija sporne prijave podnela protiv više od 60 građana Požege.

Učesnici tribine su podsetili na to da su ekološki protesti sa blokadama saobraćajnica organizovani širom Srbije, radi zaštite životne sredine, a potom ocenili da građani nisu poklekli pod raznim vidovima pritisaka, te da su, predajući zahteve za sudsko odlučivanje, jasno poručili – kazne nećemo platiti, videćemo se na sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari