Inicijativa za Požegu: Kazne platiti nećemo, vidimo se na sudu 1Blokada kod Požege/Foto: Privatna arhiva

Nakon protesta koji su održani širom Srbije, učesnicima blokada magistralnog puta Kosjerić – Požega na kućne adrese počeli su da pristižu prekršajni nalozi, a policija ih taj dan nije legitimisala.

Kako tvrdi Inicijativa za Požegu, nakon ličnog i telefonskog upozorenja članova od strane policijskih službenika da ne učestvuju na protestima 04. decembra 2021. godine, usledili su prekršajni nalozi uz propratnu novčanu kaznu iznosa 5.000 dinara sa naznakom da je treba uplatiti u roku od osam dana od dana prijema.

– Kao što ni do sada nismo poklekli pod raznim pritiscima, tako ni ovoga puta nećemo saviti kičmu, pa policijskim službenicima poručujemo sledeće: Kazne platiti nećemo, vidimo se na sudu!, izjasnila se Inicijativa.

Stoga, Inicijativa je pozvala sve sugrađane koji dobiju prekršajne kazne zbog blokade puteva da se jave ukoliko im je potrebna pravna pomoć, a neprofesionalnost policijskih službenika vidi u neuspehu da za više od mesec dana utvrde autore uvredljivih, pretećih grafita na prostorijama njihove organizacije i objektu u vlasništvu članova Inicijative, te uspehu da „opažanjem policijskih službenika“ utvrde identitete učesnika blokada.

– Nećemo stati! Rudnik neće proći!, poručuje Inicijativa.

Podsetimo, ranije ovog meseca stizale su kazne i učesnicima blokada magistralnog puta kod motela „Balašević“, kao i protestantima kod Linglonga u Zrenjaninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari