Inicijativa za Požegu: Kvote za miting SNS-a popunite nama, mi ćemo da idemo umesto radnika kojima se preti 1Požega/Foto: N. Kovačević

Inicijativa za Požegu je predložila predsedniku te opštine Đorđu Nikitoviću (SNS) i odboru požeških naprednjaka da, umesto zaposlenih u javnom sektoru tog grada koji su izloženi pritiscima i ucenama, aktivisti tog udruženja otputuju u Beograd, na miting Aleksandra Vučića, 26. maja.

„Imajući u vidu to da smo dobili informaciju da je od strane SNS, Požega dobila zadatak da obezbedi prisustvo najmanje 700 ljudi koji, u petak, 26. maja, moraju biti na mitingu predsednika Srbije, ovim putem dobronamerno nudimo pomoć“, piše u zvaničnom predlogu upućenom predsedniku te opštine i požeškom odboru naprednjaka.

„Svesni činjenice“, dodaje se, „da ste i Vi sami u problemu da obezbedite prisustvo zadatog broja ljudi, a pošto smo, između ostalog, informisani neposredno od zaposlenih u javnim ustanovama, uglavnom od prekarnih radnica i radnika koji opravdano strepe za svoj dalji radni angažman, pa razumljivo, iako nerado, prihvataju da budu putnici u autobusima organizovanim i plaćenim do Beograda, predlažemo Vam da kvote putnka popunite nama, koji se dobrovoljno prijavljujemo da idemo u Beograd“.

Inicijativa za Požegu: Kvote za miting SNS-a popunite nama, mi ćemo da idemo umesto radnika kojima se preti 2

Na taj način, navodi Inicijativa, postiglo bi se nekoliko „opštekorisnih efekata“.

„Vi biste ispunili nalog i obavezu prema svojoj stranačkoj centrali, radnice i radnici naše opštine, koji nisu radi da idu u Beograd, ne bi morali biti na to primoravani, a mi bismo mogli da se prevezemo do Beograda (gde svakako planiramo da budemo u subotu na događaju „Srbija protiv nasilja“, pa kada se već plaća prevoz od budžetskog novca, koji pripada svima nama, nudimo se da popunimo mesta u tim autobusima“.

Inicijativa za Požegu u pismu poručuje predsedniku opštine i odboru narendjaka da se nada da će oni njihovu „dobru nameru shvatiti na pravi način i prihvatiti ponuđeni predlog“.

„Pozivamo Vas da nam pošaljete pozitvan odgovor, a nakon toga poslali bismo Vam spisak od najmanje 50 naših članica, članova i simpatizera, koji bi rado popunili Vaše kvote“, zaključuje u pismu Inicijativa za Požegu.

Inicijativa za Požegu: Kvote za miting SNS-a popunite nama, mi ćemo da idemo umesto radnika kojima se preti 3
Bogdan Radovanović/ Foto: Privatna arhiva

Bogdan Radovanović iz Inicijative za Požegu, kaže za Danas da tim predlogom to udruženje „želi, prevashodno, da pomogne ljudima koji trpe pritisak da budu u tim autobusima, ali i da“, kako se dodaje, „pomogne i nalogoprimcima te kvote od 700 Požežanki i Požežana“.

Osim predseniku opštine i odboru naprednjaka, Radovanovć najavljuje da će dopisi sa navedenim predlozima biti upućeni direktorima OŠ „Petar Leković“, JKP Naš Dom i Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“.

Solomonsko rešenje

„Smatramo da je naš predlog, zaista, pravo Solomonsko rešenje, kojim bi se spojilo korisno i lepo, te ne vidim zašto ne bi bio prihvaćen“, kaže Radovanović na pitanje Danasa kakvu rekaciju na njihov predlog očekuje od požečke vlasti i naprednjaka.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari