Poziv opštinama za učešće u izboru najbolje prakse u primeni principa dobre uprave 1Foto: MInistarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) uputili su danas javni poziv gradovima, opštinama i gradskim opštinama za učešće u Nacionalnom godišnjem takmičenju za izbor najbolje prakse u primeni principa dobre uprave na lokalnom nivou u 2018. godini.

Poziv, u okviru „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, otvoren je do 15. januara.

Godišnja nagrada za najbolju praksu dodeljuje se u sledeće četiri oblasti: efikasnost i delotvornost, transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave, odgovornost i vladavina prava i ravnopravnost i odsustvo diskriminacije.

Učesnici mogu podneti jednu prijavu za jednu oblast, a mogu konkurisati za više oblasti, maksimalno četiri prijave, s tim što mogu biti nagrađeni samo u jednoj od njih.

Ukupna sredstva koja će biti dodeljena lokalnim samoupravama sa najboljom praksom u primeni principa dobre uprave, po ovom javnom pozivu iznose 12.000 dolara.

Pobednici u svakoj od četiri oblasti će steći pravo na finansijsku nagradu u iznosu od 3.000 dolara, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari