Poziv pacijentima koji čekaju ugradnju proteze kuka i kolena da kažu da li žele operaciju u drugoj bolnici 1Foto: Pixabay/Engin_Akyurt

Republički fond za zdravstveno osiguranje poziva osiguranike sa liste čekanja za ugradnju endoproteze kuka i kolena kojima je upućen dopis da se do 1. juna 2023. godine izjasne da li žele da budu preusmereni u zdravstvenu ustanovu u kojoj operacija može da se obavi u najkraćem roku.

Kako navode u saopštenju, RFZO je prošlog meseca uputio poziv na kućnu adresu pacijentima koji najduže čekaju na ortopedske operacije da, ukoliko žele, daju saglasnost da budu upućeni u drugu državnu bolnicu na teritoriji Srbije gde bi bili operisani u najkraćem roku.

Popunjen i potpisan upitnik pacijenti treba da dostave Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje poštom ili skenirano elektronskom poštom na imejl adresu: public@rfzo.rs

Poziv je upućen osiguranicima sa liste čekanja za ortopedske intervencije koju je RFZO formirao na osnovu podataka dobijenih od zdravstvenih ustanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari