Poziv svim majkama u borbi za roditeljska prava

Nakon pisanja Danasa o tome kako su Marija Mali i Nataša Naletina ostale bez starateljstva nad decom

Ostavite komentar


  1. Pohvale Danas-u sto istrajava u razoblicavanju jedne vrlo opasne drustvene pojave,a to je sprega sudskih vestaka i sudija u veoma osetljivim sudskim postupcima.Pored neduzne dece,veoma cesto su zrtve i nezasticeni stariji gradjani i psihijatrijski bolesnici ciju imovinu otimaju kriminalci uz blagoslov "vestaka" kao sto je g-dja Jankovic.

  2. Krajinovic oduzima dece, Spadijar stanove pomocu vestaka neuropsihijatara, prvi proglasava majke nesposobmim za rasudjivanje, drugi prodavce uglavnom nakon smrti, a najvise para uzima i za pare ce napisati sta zelis vestak zoran djuric, socijalni radnici kada vise njegovo ime znajy da je namesteno, ima sto krivicnih, oduzimanje licence, zloupotrebu polozaja i dalhe sljaka i unesrecuje porodice za od 200- 3000eur

  3. Ne razumem, u Srbiji je strahovita sistemska diskriminacija očeva, kod dodeljivanja starateljstva nad decom, (čak se i premijer javno oglasio, kršeći ustav i podržavajući diskriminaciju očeva) i sad se podigla kuka i motika zbog jednog suprotnog slučaja?

  4. Pozivam sve majke da se bore protiv države i sistema koji im otima decu da bi ih dao nepozngtim i nepouzdanim ljudima. A ovo pozivanje za borbu protiv oca je debilno.

  5. када сам се развео имао сам одличну плату, велики стан и жељу ћерке да живи са мном. центар за социјални рад је био мишљења да дете треба да буде код мене. Судија је пресудила да дете буде са мајком јер је мајка много везана за дете. Брука и срамота са чим се сусрећу нормални очеви. са 14 година дете је само прешло код мене и од тада смо заједно. Моја мала победа над наопаким системом у коме жене судије тероришу очеве. Држим фиге очевима

  6. Sve majke da Visokom savetu sudstva podnesu disciplinsku tuzbu, to je jedini nacin da sudije=ski rad bude ispitan. Moje iskreno saucesce ovim zenama, ovo je direktno krsenje ljudskih prava i najvisi oblik korupcije, za koji su zaprecene visoke zatvroske kazne.

  7. Po mom misljenju, pre nego sto se objavi tekst u kom se u negativnoj konotaciji pominju odredjene sudije, i time insinuacijama dovodi u pitanje njihova profesionalnost, da bi trebalo uciniti bar dodatni napor, pa se informisati o pojmovima kao sto su "privremena mera" i "pravosnazno okoncan postupak" i koja su procesna prava zagarantovana obema stranama..a svakako imati u vidu da sve prvostepene odluke prodju, po zalbi, kontrolu jos minimalno jedne sudske instance…kada odluka ne valja-drugostepeni sud je ukida. Tako da navodima tipa "uvek je isti sudija" nema mesta.

  8. Prvo se po medijima forsiralo nasilje prema zenama od strane bivsih muzeva. Ja sam ponosan na nas narod. I ocevi, a narocito majke, su primetile da iza ovakve prevare stoji odgovarajuca interesna grupa. Posto to nije uspelo, sada nisu ocevi glavni krivci vec sudije i advokati ali i sudski vestaci, drugim recima citav sistem. Ali ni to nece proci, jer ni jedna laz nikada ne moze da prekrije istinu. A istina je da su i majke i ocevi podjednako savrseni roditelji, istina je da mala decica vole podjednako i oca i majku. Istina je i da su nedavno po prvi put najzad Centri za socijalni rad dobili direktivu od Zastitnika gradjana ali i od citave nase zajednice da se mora prestati sa dodelom starateljstva majkama po automatizmu, vec se mora ljudski sagledati koji roditelj ima prioritet u starateljstvu. Potvrda da g-dja Jankovic radi ispravno su i ovi napadi na nju bez i jednog jedinog argumenta.

  9. I jako bitna stvar , kada se dodeljuje starateljstvo , tu su manje bitna roditeljska prava od prava dece , a prava dece je da budu sa majkom , otac je isto bitan Ali majka je majka I ko god toj deci oduzme majku pa makar i otac to bio , to je Los otac I deca ce mu to sigurno zameriti kad budu velika. Ako volite svoju decu postujte njegova prava da budu uz majku . Nije dete krivo sto neciji brak Nije uspeo niti treba da odgovara sto je neko pogresnog partnera izabrao , majka je majka , nek svako podje od sebe , ko god dirne majku taj nam je neprijatelj pa makar i otac to bio . Deca treba da zive sa majkom a oca minimum 1/3 vremena da vidjaju I roditelji ne smeju da zabranjuju vidjenja drugog roditelja Ako vole svoju decu. Dajte da vidjaju drugog roditelja ne zato sto mislite da vas bivsi to zasluzuje nego samo zato sto volite svoju decu. Tu "uslugu" da vasa deca odrastaju uz Oba roditelja cinite svojoj deci iz ljubavi prema njima a ne iz postovanja prema bivsem , vi sa njim nemate nista a sa svojom decom za celi zivot

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.