U homoljskom naselju Voluja u opštini Kučevo u prisustvu predstavnika Telekoma Srbija,Lokalne samouprave i meštabna, puštena u rad nova digitalna centrala kapaciteta 384 direktnih priključaka.

Puštanjem u rad digitalne centrale u Voluji,mrežna grupa o12, koja obuhvata područje opštine Požarevac i Braničevskog okruga je u potpunosti digitaliztovana. Ovim bi Korisnicima fiksne telefonije Telekoma Srbija uz klasičnu upotrebu,sada omogućen i niz dodatnih usluga kao što su identifikacija poziva,preusmeravanje poziva,poziv na čekanju,konferencijaska veza i mogućnost dobijanja listinga.

– Danas smo svečano pustili u rad 95 po redu digitalnu centralu ovde u Voluju i tako privodimo kraju digitalizaciju u Srbiji. Imajući u vidu da je devedeseti godina stepen digitalizacije bio 70 odsto,a da je danas skoro 98,što govori da je ulaganje Telekoma u digitalnu telefoniju isplativo i da će i dalje raditi na tome i verujemo da će Srbija u narednom periodu biti u potpunosti digitalizovana,rekla je prilikom puštanja u funkciju digitalne centrale direktorka sektora PR Telekoma Sdrbija,Milica Amidžić.

Na području opštine Kučeva sva naselja imaju telefonskju vezu sa svetom a puštanjem u rad digitalne centrale u Voluji,rešen je dugogodišnji problem kornika telefona ovog naselja koje ima oko 800 stanovnika.

– Ovo je poslednja analomna centrala u opštini Kučevo,sve ostale su digitalne. Ovo je jedan siguran korak ka savremenoj digitalizaciji,što će naši građani imati punu koristi i brzu vezu sa svetom. Opština Kučevo će pomoći koliko je mogućnosti da se realizuje i polaganje optičkog kabla,što će se stvoriti još bolji uslovi za brzu telefonsku vezu,internet i kablovsku televiziju.,rekao je zamenik predsednika opštine,Mića Stojadinović. Nova digitalna centrala u Voluji je delo domaće pameti i stručnjaka telekoma na čelu sa Nenadom Turudićem, koordinatorom za tehniku izvršne jedinice Požarevac Telekoma Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari