Pravnici ismejali predlog za uvođenje novog krivičnog dela

Predloženo uvođenje krivičnog dela "Napad na psihički integritet i spokojstvo člana porodice predstavnika najviših državnih funkcionera"

Ostavite komentar


  1. Ma naravno. Zaštićeni kao bećeli medvedi. Po čemu su oni dugačiji od članova porodice tragično nastradalog radnika u fabrici municije, roditelja devojke koja je pregažena na pešačkom prelazu, devočice koja je oteta i ubijena, žena koje su „jutkane“ i svih drugih koji su vređani i omalovažavani? Da li to znači i da sveznajući može da imenuje i proziva bilo koga ali njegove ne sme niko? Ova vlast je i uvela napade, vređanje i mešanje članova porodice u politiku. Sram vas bilo.

    1. Razlika je u tome što ovi koje ste nabrojali nisu na vlasti , kad kuckate po tastaturi radićete to tiho , tiše , samo to i ništa više…

  2. Upitan da li to znači da bi neko odgovarao ko postavi fotografiju sina jedne političke figure kako stoji sa pripadnikom kriminogenog miljea, Spasić odgovara da je to zamena teza i da se on, avaj, ne bi bavio, kako kaže ‘nedokazanim insinuacijama’. Ako neko spinuje i prevrće, onda je to ovaj lik Spasić, to je jedno, a drugo, pomenuti predmet je već dokazan; u pitanju je osvedočeni pripadnik kriminalnog klana i tu nema šta da se uzima sa rezervom. Najzad, jednostavna pretraga lika i (ne)dela M.Spasića dovoljno govori o tome koliko su ovaj predlog i njegovi inicijatori respektabilni.

    1. Bio bi to zakon o zaštiti organizovanih, kriminalnih, porodičnih grupa. Nešto kao zakon o zaštiti mafije. Možda kao Ustav?

  3. A dal’ predlagac smatra da treba da vazi i obrnuto,t.j. da ako neko is vlasti vredja clanove porodice coveka koji kritikuje vlast,da bi i taj trebao da odgovara za to delo ako ne pokaze dokaze.Ali naravno ,ova vlast misli da ce vecito vladati,i da ovako moze da ugusi slobodu misljenja.Medjutim,brzo ce doci kada ce da odu,i onda ovaj zakon (ako ga donesu) moze upravo sve njih da strpa u zatvor,s’ obzirom na recnik i prostakluk koji im je zastitni znak!!!

  4. E, ako je rekao sudija Majic – mora mu se verovati.
    Covek se na vreme “presvukao”, i gle cuda – kao pljuje po rezimu a niko ga ne provlaci kroz toplog zeca. Sluzba je spremila trojanskog konja za buducnost, a gradjanska bezmozga Srbija urla “Majica za predsednika!”.

    1. Dok se ismevamo sa ovom glupošću ne zaboravimo da polupismeni cirkusanti u parlamentu imaju zakonodavnu moć da ovo usvoje, kao i ko zna kakve još nebuloze. Kad se to desi više nikom neće biti do smeha.

    2. Naravno,a zemlja je ravna ploca,a Vi Gospodine Cerovicu niste bot,a i svi su politicari isti,kao I ave zene su iste,i svi doktori su isti,pa kad su vec svi politicari isti,a i Manic je,eto,pripadnik sluzbe,onda,zasto i menjati ovu vlast,neka Vucic vlada jos 30 godina!!

  5. Da ismejem dugačkog vođu, a malog dučea, dok ne uvedu. Vožd vam je kao besno pseto, nameru ima doživotni biti. Sad, doživotno je relativan pojam.

  6. Ako se donese ovakav zakon, a nije nemoguće u skupštini bez opozicije, odmah neka se pripremi zakon o ukidanju imuniteta za političare i poslanike! Jer, oni su ti koji bi najviše sedeli u zatvoru do 5 godina.

  7. Ciceron je napisao: „Što je bliži kraj imperije, to su njeni zakoni luđi“.

  8. Sad je vec mnogima jasno… Da godpoda … Prave od pocetka SVOJU PRIVATE DRZAVU… SAMO ZA SEBE I svoje bliske saradnike. Skola Čeušeskua…

  9. SEVERNA KOREJA!! Sledeci korak, ukidanje Utiska, Kesica i PLJIZA-!!!!!
    Takodje N1 i Danas i slicnih

  10. A za zakon o izvršiteljima i pljačkaških mafiji nije dovoljno ni 120000 potpisa građana…??? E moj „visoko leteći“. Dobro ćeš tresnuti kada jednom padneš-daće Bog

  11. Predlog zakona se moze pripisati najgorim i najtragicnijim periodima ljudske istorije.Sasvim je normalno da svaki gradjanin treba da bude zasticen od svih oblika maltretiranja,kao i od same vlasti.Ocigledno da po ovom „genijalcu“ obicni ljudi,koji uz to finansiraju tzv.elitu,nemaju ni status zivotinja.Ako ovo prodje,ubrzo ce se obistiniti biblijsko prorocanstvo o smaku sveta.

  12. Takva pravna zaštita već postoji. Zašto se uvređeni ne koriste tom pravnom zaštitom? Uvrede i pretnje su krivično delo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.