Pravo na besplatan prevoz i povlašćene cene u prevozu za određene kategorije putnika u Pirotu 1Pirot Foto: Wikipedia/ MrPanyGoff

Na osnovu zaključka Gradskog veća, pravo na besplatan prevoz i povlašćene cene prevoza u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju ostvaruju i ove godine određene kategorije putnika u Pirotu, saopšteno je iz Gradske uprave.

U saopštenju se navodi da pravo na besplatan prevoz ostvaruju penzioneri koji imaju penziju ne veću od 20.000 dinara i osobe starije od 65 godina, koje nisu u službenoj evidenciji Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, a imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Pirota. Isto pravo imaju i penzioneri i stariji od 65 godina sa prebivalištem u pirotskim selima.

Pravo na umanjenje cene za 50 posto od iznosa mesečne karte u gradskom i prigradskom saobraćaju imaju penzioneri sa prebivalištem na teritoriji Pirota sa mesečnim iznosom penzije između 20 i 30 hiljada dinara.

Oni koji ispunjavaju uslove a žive na selu imaju pravo na besplatan prevoz u oba smera na relaciji od mesta njihovog prebivališta do grada, dok oni sa područja grada imaju pravo na povlašćeni prevoz na jednoj liniji po izboru u gradskom ili prigradskom saobraćaju, navodi se u saopštenju.

Nove legitimacije izdavaće se od 17. januara. Zahtev se predaje kod ovlašćenog distributera autobuskih karata “Maxa tours“ uz fotokopiju lične karte, fotografiju i dokazom o visini primanja, što nije neophodno za one sa prebivalištem u selima.

Za izdavanje nove legitimacije plaća se jednokratna naknada distributeru u iznosu od 1.200 za gradski, odnosno 2.000 dinara za prigradski saobraćaj, navode u saopštenju Gradske uprave Pirot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari