Pre četiri godine ubijen advokat Dragoslav Ognjanović - istraga i dalje stoji u mestu 1Medija centar

Pre godinu dana advokatica Jelena Stojić, rekla je u izjavi za Danas da je skeptična da će slučaj ubistva njenog kolege i saradnika, advokata Dragoslava Ognjanovića u skorije vreme biti razrešen.

Godinu dana kasnije, u danu u kom se obeležava četvrta godišnjica Ognjanovićevog ubistva, Stojić ističe da je još više skeptična.

– Nažalost potvrdile su se moje sumnje, jer je prošla još jedna godina u kojoj ništa nije urađeno na rasvetaljvanju ubistva. Međutim, ono što me još više užasava to je način na koji su pojedini mediji tretirali ovaj slučaj banalizujući ga i dovodeći u vezu sa nekakvim golim fotografijama, kaže Stojić.

Jedina istraga u kojoj se spominjao Dragoslav Ognjanović je ona koja je proveravala nekadašnju državnu sekretarku Dijanu Hrkalović. Konkretno, u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal Dejan Milenković, nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode se tereti da je obrisao delove snimka razgovora Ognjanovića i njegovog klijenta, Dragoslava Miloradovića. U razgovoru, kako je preneo Krik, Ognjanović je govorio o kontaktima Hrkalović i kriminalca Darka Eleza, ali i njenom uticaju na opstrukciju dokaza u ubistvu na šinama za koje je prvobitno bio osumnjičen Veljko Belivuk. Ipak, u optužnici se ovi detalji samo uzgred spominju.

Milenković je, prema navodima optužnice, izbrisao oko 40 minuta snimka tog razgovora, pomogavši Hrkalović da sačuva lični i profesionalni integritet i izbegne krivični postupak.

Kako navodi Stojić, taj slučaj je toliko razvodnjen da je pitanje da li će okrivljeni odgovarati i za ono za šta su optuženi.

– To je tragično, ali nažalost to je realnost u kojoj živimo, ističe Stojić.

Poznatog beogradskog advokata Dragoslava Ognjanovića nepoznati napadač ubio je 28 jula 2018. godine na Novom Beogradu ispred zgrade u kojoj je stanovao. Tom prilikom lakše je ranjen njegov sin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari