"Prebio me kum ministra policije" 1Foto: Katarina Živanović

Dejan Pejović, doktor veterinarskih nauka, tvrdi za Danas da su ga 22. oktobra pretukla dvojica pripadnika SBPOK-a, od kojih je jedan, Goran P, kum ministra policije Nebojše Stefanovića.

Od Milorada P, koji je prošlog utorka pozvao sina Gorana P. da „reši situaciju“ ispred restorana Jahorina u Beogradu, gde se ceo slučaj odigrao, nismo dobili odgovore u vezi brutalnog prebijanja.

Dejan Pejović kaže za Danas da mu je Milorad P. u prethodnih osam meseci redovno grebao automobil, najverovatnije izrevoltiran time što je Dejan otvorio restoran u blizini njihovog, i da je tog dana uhvaćen na delu, jer je njegova supruga Ivana Pejović sedela u kolima i videla ga. Dejan je istrčao iz pekare, pojurio za Miloradom P. i pitao ga zašto to radi.

– On se razbesneo i počeo da mi preti rečima: „Smradu jedan, znaš li ti ko sam ja, znaš li ti ko je moj sin, znaš li ti da je njemu ministar kum“, na šta sam mu odgovorio rečima: „Ne znam ko je tvoj sin niti me zanima on niti njegov kum, zašto mi deseti put uništavaš auto“. U tom momentu Milorad P. počinje da me udara pesnicama – priča za Danas Dejan Pejović.

Naš sagovornik kaže da se sklonio i pozvao policiju dok je Milorad P. istovremeno, pozvao svog sina Gorana P.

– Samo sam ga čuo kako u slušalicu izgovara: „Sine, dođi“. Za manje od pet minuta stigla je crna škoda iz koje su izašla dvojica ljudi sa tamnim naočarima, jedan visok i crn sa blago spuštenom bradom čije ime tada nisam znao, a kasnije sam saznao da se zove Miroslav A. i da je službenik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK-a) i drugi nižeg rasta, smeđ, proćelav, čije ime takođe nisam znao a kasnije sam saznao da se zove Goran P, da je službenik SBPOK-a i da je sin Milorada P. – navodi Pejović.

Potom je, prema njegovim rečima, usledila najstrašnija tortura pripadnika SBPOK-a.

– Dobio sam udarac nogom u rebra i pao. Nastavili su da me šutiraju po celom telu i gaze dok ležim na asfaltu. Stavljaju mi lisice na ruke, i u tom momentu Goranu P. ispadaju pištolj i dva šaržera municije. Tada sam se smrtno uplašio, bio sam siguran da će me ubiti. Moja supruga izbezumljena od straha vrišti, moli, preklinje rečima: „Nemojte ga tući, nemojte ga ubiti, nije ništa kriv, napao nas je Milorad P“. U tome sam čuo glas Milorada P. koji viče: „Ubijte đubre“ i ponavlja to dva puta – priseća se Pejović.

On je u jednom momentu izgubio svest, potom su ga polusvesnog ubacili u škodu gde je Goran P. nastavio da ga udara pesnicama , kako dodaje – „najmanje 25 puta“.

– Agonija je trajala sedam, osam minuta. Nakon toga je došla redovna policija iz PU Voždovac koji su me preuzeli, skinuli lisice od ove dvojice i stavili mi ni krivom ni dužnom, premlaćenom, poniženom, izbezumljenom i prestrašenom, svoje lisice. U tom momentu je Goran P. nestao. Seo sam u policijski auto, zatražio lekarsku pomoć na licu mesta jer je služba hitne pomoći stigla, ali mi nisu dozvolili – ističe Pejović.

Kaže da su mu inspektori policijske stanice Voždovac, verovatno upoznati sa time ko ga je tukao, „blago sugerisali“ da je on „kriva strana“.

– Nakon toga odveden sam kao poslednji kriminalac vezanih ruku pod policijskom pratnjom i rotacijom, sa nesnosnim bolovima u celom telu, u policijsku stanicu Voždovac da dam izjavu o pomenutom događaju. Nisam imao snage da dam izjavu, već sam zamolio hitnu pomoć da me zbrine, oni su to vrlo korektno i uradili. Tada sam dao izjavu, i potom sa lisicama vezanih ruku odveden u Klinički centar na dalje pretrage – priča Pejović.

On je u redakciju Danasa došao u petak sa vidljivim ozledama i medicinskom kragnom. Priložio je dokumentaciju iz Kliničkog centra Srbije u kojoj su navedene brojne kontuzije, otvorene rane, hematomi po čitavom telu i povrede vratnih pršljenova.

– Sve ovo što sam rekao vama, rekao sam i u policiji. Međutim, moj advokat nema nikakva saznanja da je istraga protiv napadača na mene pokrenuta. Takođe, sve što se događalo tog dana snimile su kamere na mom lokalu. Policija je odmah odnela snimke, ali bojim se da će biti izbrisani – naglašava Pejović.

Prema njegovom mišljenju, Miloradu P. je „stao na žulj“ jer je pre nekoliko meseci otvorio restoran u blizini njihovog, te ga, kako veruje, on i njegov sin posmatraju kao konkurenciju.

– Izuzetno sam uplašen za sebe, svoju porodicu, imam noćne more i strahove, spavam pod jakim lekovima zbog straha od činovnika iz SBPOK-a jer znam kakva ovlašćenja imaju i kako su ih zloupotrebili. Zato molim nadležne organe da pruže zaštitu mojoj porodici i meni koji nikada nismo došli u sukob sa zakonom – apeluje naš sagovornik.

Prekinuta veza

Milorada P. smo pozvali juče kako bismo čuli njegovu stranu priče o nemilom događaju, ali kada smo mu postavili pitanje rekao je da nas ne čuje, prekinuo vezu i više se nije javljao na naše pozive niti odgovarao na naše poruke.

MUP: Policijski službenici udaljeni s posla

Odeljenje za medije i komunikacije MUP-a Srbije tek sinoć u 19.21 poslalo je odgovor Danasu na pitanja o ovom slučaju koja smo im uputili  još u petak. MUP je u svom dopisu naveo da su policijski službenici G.P. i T.A.  udaljeni sa posla do okončanja disciplinskog postupka, koji je protiv njih pokrenut zbog utvrđivanja eventualnog postojanja nezakonite primene policijskih ovlašćenja. O svemu je obavešten, navodi MUP, i Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije koji će sprovesti detaljnu istragu povodom ovog slučaja.

-Takođe, obaveštavamo Vas da je 22. oktobra 2019. godine u Zaplanjskoj ulici policijski službenik u civilu T. A. zadržao D. P., jer je prema izjavi svedoka isti naneo više udaraca šezdesetpetogodišnjem muškarcu. Policijski službenik T. A. je o svemu sačinio i izveštaj o postupanju i primeni sredstava za vezivanje, imjući u vidu da se, prema njegovoj izjavi,  D. P. prethodno oglušio o izdato naređenje policijskog službenika – navodi se u dopisu MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari