Predsednica IREX: Podići svest da profesionalno novinarstvo nije besplatno

Kristin Lord govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Morate da krenete od pocetka, a ne od kraja. Prvo treba uvesti licence za novinare, koje mogu da se dobiju samo zavrsenim fakultetom za novinare i par godina iskustva. Onda propisati koji tekstovi nisu novinarski, vec placeni ili izmisljeni, pa oduzimati licence. Kad profilisete novinare i ocistite se od kukolka, vratice se poverenje i bice vise para, za istrazivanja

  2. „….da bi dobili kvalitetne vesti…..“ Kvalitetne vesti? Od kada je propaganda ‘kvalitetna vest’?

  3. Oslanjanje na čitaoce … Kako ćete znati da ljudi koji se predstavljaju kao čitaoci zaista čitaju vaše novine i da se zaista slažu sa vašom uredničkom politikom? Vrlo je lako nekoj stranci sa velikim članstvom, ili čak samo sa novcem, da fingira finansijsku podršku samo da bi je u pogodnom trenutku ukinula, npr. kada imate period visokih troškova ili preuzetih kreditnih obaveza – eqivalent taktici „laguma“ iz ratnih operacija protiv tvrđava, iz vremena pre pronalaska eksplozivnih materija. Mislim da problem nezavisnosti medija nije lako rešiv, a uz imperativ koštanja je upravo nemoguć. Nažalost, nemam nikakvo alternativno rešenje da ponudim, tako da je ova moja tirada samo reč upozorenja da potraga za rešenjem nije završena.

  4. Baš je pametna ova Kristin, čija li je, odakle je?
    Kako kod nas nema tako pametnih i sposobnih…?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.