Predstava "Velike lutke" i Klaudijo Montuori na Festivalu uličnih svirača 1foto: Gradić fest

„Festival uličnih svirača – Gradić fest“ održaće se od četvrtka do subote u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Umetnička povorka na kojoj će biti odigrana predstava „Velike lutke“ francuskog teatra „Trans ekspres“, svečano će otvoriti ovogodišnji festival.

Kako kažu organizatori, reč je o trenutno jednoj od najpopularnijih pozorišnih trupa na svetu. Osnovana je 1982. godine i učestvovala je na velikim događajima poput otvaranja Zimskih olimpijskih igara.

Povorka će krenuti u četvrtak u 19.30 časova ispred zgrade Banovine na Bulevaru Mihajla Pupina, da bi se završila kod Beogradske kapije.

Na četiri punkta u podgrađu Petrovaradinske tvrđave nastupiće više od 200 izvođača iz cele Evrope, među njima i živa legenda evropske ulične muzike Klaudijo Montuori.

Urednica domaćeg i regionalnog programa Jana Katić-Čolević najavila je da će, pored pop bendova iz okruženja i naše zemlje kao što su „Porto morto“, „Fantom“, „Lepša Brena“ i „Retrospektiva“, na Festivalu biti zastupljeni interesantni, još nepoznati izvođači sa konkursa.

Takođe, kako je rekla, uspostavljena je saradnja sa „Filmskim frontom“ i „Festivalom filmskih autorki“, pa će u ulici Lisinskog u bioskopu biti realizovan zanimljiv filmski program.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari