Predstavljamo najbolje karikature Koraksa za 2020. godinu 1Foto: Corax

Retrospektiva najboljih karikatura Predraga Koraksića Koraksa iz kalendara za 2020. godinu biće tema onlajn razgovora u kome učestvuju Dragoljub Draža Petrović, glavni i odgovorni urednik Danasa i Vladimir Jokić, koautor Koraksovog kalendara, koji će list Danas organizovati u petak, 18. decembra, od 18 sati na društvenim mrežama.

Pozivamo sve čitaoce i pratioce Danasa i Koraksovog rada da nam se pridruže u ovom prisećanju na najbolje karikature iz godine za nama koju je Koraks nazvao „Nova era“ i vide šta nam to donosi novi Koraksov kalendar za 2021. godinu pod nazivom „Godina orla“.

Predstavljamo najbolje karikature Koraksa za 2020. godinu 2
Foto: Corax

Promocije Koraksovih kalendara u prethodnim godinama već su postale tradicionalan prednovogodišnji događaj za mnoge naše poštovaoce. Ove godine, nažalost zbog epidemiološke situacije neće biti moguće uobičajeno okupljanje, ali ćemo organizavati prenos Zoom događaja putem društvenih mreža kako bismo obeležili još jednu godinu karikature i satire.

U izboru karikatura o kojima će govoriti Draža i Jokić, među prijateljima poznatiji kao „kum kalendara“, našle su se one koje su pratioci Danasa na Instagramu označili kao omiljene i na taj način nam olakšali izbor među brojnim popularnim crtežima našeg karikaturiste.

Osim najboljih iz 2020. godine, predstavićemo i novi kalendar karikatura za 2021. godinu koji se već može naći u prodaji.

Predstavljamo najbolje karikature Koraksa za 2020. godinu 3
Foto: Corax

Razgovor i vođenje kroz izložbu karikatura će moderirati novinarka Danasa Aleksandra Popović.

Razgovor i izložbu možete pratiti putem FB live-a stanice Danasa ili putem Zoom linka.

Više informacija o Koraksovom kalandaru za 2021. godinu, možete pročitati na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari