Predstavljene nove elektronske usluge platforme e-Kosovo 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Premijer Kosova Aljbin Kurti i ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja predstavili su danas nove elektronske usluge portala e-Kosovo puštanjem u rad novih elektronskih usluga koje obuhvataju izvod iz matične knjige rođenih, izvod iz matične knjige venčanih i umrlih, kao i servis za produženje registracije automobila.

Svečlja je rekao da je među prioritetima programa Vlade Kosova „2021-2025“ funkcionisanje usluga putem platforme e-Kosovo.

„MUP, u okviru svojih obaveza i ciljeva, ima za cilj digitalizaciju usluga javne uprave u cilju efikasnijih, kvalitetnijih, dostupnijih i jeftinijih usluga građanima i privredi. Među prioritetima programa Vlade Kosova ‘2021-2025’ je funkcionisanje usluga putem platforme e-Kosovo“, rekao je on.

Kurti je rekao da se nastavlja sa pokretanjem nekih novih elektronskih usluga i servisa.

„Nastavljamo sa pokretanjem nekih novih elektronskih servisa. Prva grupa se tiče onlajn generisanja uverenja o građanskom statusu. Građani imaju mogućnost da putem e-Kosova dobiju sertifikate za članove svojih porodica. Druga usluga se odnosi na registraciju individualnih i poslovnih vozila“, rekao je Kurti.

Premijer je kazao da će se nastaviti sa digitalizacijom, jer su elektronski servisi, kako je rekao, važni za dijasporu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari