Predstavnici EXIT-a kod gradonačelnika Novog Sada: Đurić redovni posetilac najpoznatijeg festivala 1Foto: Grad Novi Sad

Predstavnici „Exit“ festivala sastali su se danas u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem i tom prilikom razgovarali o nastavku višedecenijske saradnje, koja traje od samog osnivanja festivala.

Đurić je nakon sastanka rekao da je veoma ponosan na to što festival koji Srbiju globalno predstavlja u najboljem svetlu, potiče baš iz Novog Sada.

„Uradićemo sve da se saradnja nastavi na najvišem mogućem nivou, kako u periodu do „EXIT“-a, tako i tokom samog festivala. Brojke govore same za sebe. Naime, ta manifestacija je od osnivanja, privredi Novog Sada i Srbije donela preko 220 miliona evra, dok je i kulturni uticaj na odrastanje brojnih generacija dragocen. Lično sam redovan posetilac „EXIT“-a i sa naše Petrovaradinske tvrđave nosim neke od omiljenih uspomena sa svirki“, izjavio je Đurić.

Osnivač „EXIT“ festivala Dušan Kovačević istakao je da, osim merljivog ekonomskog doprinosa, „EXIT“ daje doprinos i u vidu međunarodne promocije Novog Sada i države.

Kako je naglasio, vrednost te promocije mnogi stručnjaci svrstavaju u kategoriju – neprocenjivo.

„Drago nam je što smo nakon današnjeg sastanka još jednom dobili potvrdu da gradske institucije cene značaj „EXIT“-a koji je ponovo nominovan za prestižne evropske festivalske nagrade, a koje smo do sada dva puta osvajali. Tema ovogodišnjeg izdanja je „EXIT“ Univerzum – Novi Sad koji tokom festivala postaje svet za sebe i univerzum u kojem su svi dobrodošli“, poručio je Kovačević i podsetio da će ovodišnje izdanje festivala biti održano od 6. do 9. jula 2023. godine.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari