Predstavnici srpske dijaspore: Hoću da želim da se vratim

Predstavnici srpske dijaspore pričaju zbog čega su izašli na ulice više evropskih i svetskih gradova da protestuju protiv Aleksandra Vučića

Ostavite komentar


  1. Zelja mi je uvek bila da se vratim svome gradu i svojoj kuci, od marsala ,Milosevica ,pa do ovog sadasnjeg „vodje“,ali avaj,nikada ispunjena.Dijaspora je izgleda samo dobra da salje pare voljenima ili da na kratko dodje i potrosi.

    1. Djordje gde ti zivis zasto ne mozes da se vratis ja se bavim uvozom i bivse jugoslavije pre demokrata simpo je izvozio za svetsku i norvesku 5-10 slepera mesecno kad su dosli demokrate unistili sve svaka cast izuzecima

  2. Ako ste sposobni dođite,i promeniti nešto,i ja sam otišao 1971 i vratio odakle sam otišao.

  3. Kakva je situacija sa podacima epidemiologa u Svedsoj,Ceskoj ,Francuskoj USA….Javite kad ste vec u zizi dogadjsnja.. Ja zivim u Londonu…Samo da vam javim da je ovde haos…

    1. Verujem, da je haos u Londonu, ne samo pandemije radi.
      Vi, uvek možete da se vratite u svoju zemlju, mada mislim, da je u Srbiji veći haos.

    2. Dijaspora je vec 50god.krava muzara.Zahvaljujuci ovoj zabrani ulaska u Srbistan sam proveo odmor osecajuci se postovanim.U Srbistanu su svi veoma „vazni“,pocev od policije salterskih radnika,lekara …. Ljudi ne shvataju da su samo ljudi,bilo na kojoj funkciji.To je komunizam svojim sistemom napravio.Mora se sistem vrednosti menjati kroz opsti sistem.

  4. Ne pada mi na pamet da živim u državi u kojoj je moguće da Ivica Dačić i Aleksandar Vučić odlučuju o bilo čemu. Vidimo se posle lustracije.

  5. Stvarno mi nije jasno. Stalno se trubi o odlasku iz Srbije i o povratku. Kao prvo ja ne želim da se vratim u Srbiju, ne što je ne volim, ne daj Bože, već prosto želim, hoću, da živim u belom svetu, posebno na Zapadu. Pa da mi sad daju platu kao na Zapadu ne bih se vratio. Na kraju, EU je i stvorena kao slobodno tržište rada. Što bih se učaurio na jednom mestu i u jednoj zemlji. Nije sve u novcu i dobrom radnom mestu. Iskustvo, širenje svesti kroz upoznavanje drugih naroda. Hoću da dišem punim plućima. Biti kosmopolita jedino ima smisao.

  6. Dijasporo,pomagajte koliko god možete.Neka ceo svet vidi vas kad nas ovde ne može niko da vidi !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.