Protest zbog izborne krađe, štrajk glađu opozicionara, pucnjava u Pragu: Vesti koje su obeležile sedmicu za nama 1Foto: V. Stojsavljević/Danas; EU; Beta/Dragan Gojić; EPA-EFE/MARTIN DIVISEK;

U Pregledu nedelje izdvajamo za vas pet vesti koje su obeležile sedmicu za nama.

Pet dana zaredom građani i opozicija protestuju ispred Republičke izborne komisije zahtevajući ponavljanje izbora u Beogradu, ali i u Srbiji. Opširnije OVDE.

Zbog izborne krađe nosilac liste koalicije „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić od ponedeljka štrajkuje glađu u zgradi stare Skupštine. U četvrtak su joj se pridružile poslanice Jelena Milošević i Danijela Grujić, a od subote će to učiniti i profesor prava Janko Veselinović i predsednik Sindikata Sloga Željko Veselinović. Opširnije OVDE.

U preliminarnom izveštaju međunarodne posmatračke misije o izbornom procesu i atmosferi na izborima 17. decembra kao glavni problemi navedeni su: kupovina glasova, prevoz birača, zastrašivanje i pritisak na glasače, zloupotreba državnih resursa u predizbornoj kampanji, s akcentom na ta dešavanja na beogradskim izborima. Opširnije OVDE.

Poslanik Socijalista i demokrata Andreas Šider koji je bio i član misije Evropskog parlamenta koja je posmatrala izbore u Srbiji izjavio je u sredu da nigde do sada nije video nepravilnosti kakve je video na izborima u Srbiji i zatražio ponavljanje izbora u Beogradu. Opširnije OVDE.

U oružanom napadu jednog studenta u četvrtak na Filozofskom fakultetu u Pragu je poginulo 14 ljudi, a 25 je ranjeno, dok je napadač izvršio samoubistvo. Opširnije OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari