Veće plate predsedniku i poslanicima, Šerbedžijin koncert u parku, hapšenja zbog potonulog splava: Vesti koje su obeležile sedmicu za nama 1Foto: Fonet/Božidar Petrović/Marko Dragoslavić; Stanislav Milojković/Danas; : EPA/CHRISTOPHE KARABA/CLEMENS BILAN

U Pregledu nedelje izdvajamo za vas pet vesti koje su obeležile sedmicu za nama.

Poslanicima i predsedniku od 1. januara biće veća plata za deset odsto, odlučili su u petak narodni poslanici na sednici Odbora za administrativno budžetska i mandatsko imunitetska pitanja. Opširnije OVDE.

Vlasnik i tri odgovorna lica splava „Kartel“, koji je potonuo u Beogradu u noći između subote i nedelje, uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Opširnije OVDE.

Koncert glumca Radeta Šerbedžije, umesto u sali u Baču, održan je u sredu uveče u gradskom parku pred oko hiljadu građana. Producent i organizator koncerta Zdravko Vulin rekao je ranije da su mu opštinske vlasti „predvođene takozvanim koordinatorom“ SNS u poslednji momenat otkazale već zakupljenu salu. Opširnije OVDE.

Nekadašnji švajcarski senator i tužilac Dik Marti, koji je kao specijalni izvestilac Saveta Evrope istraživao zločine OVK, umro je u 79. godini. Opširnije OVDE.

Volfgang Šojble, koji je pomogao u pregovorima oko nemačkog ujedinjenja 1990. i bio ministar finansija u vladi Angele Merkel tokom dužničke krize u evrozoni, umro je u 82. godini. Opširnije OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari