Prijava protiv predsednika Policijskog i Vojnog sindikata Srbije 1Veljko Mijailović Foto: Medija centar

Protiv Veljka Mijailovića, predsednika reprezentativnog Policijskog sindikata Srbije i Novice Antića, predsednika Vojnog sindikata Srbije, beogradska policija podnela je tek sada prekršajnu prijavu zbog održavanja protesta od pre šest meseci, saopštio je Policijski sindikat Srbije.

– Policija i vojska protestvovali su 7. oktobra 2017. godine zbog lošeg stanja u MUP Srbije i Ministarstvu odbrane. Tražili smo svoja prava. Zašto se sada, tek posle pola godine, podnosi prekršajna prijava? Da li je moguće da istraga traje čak šest meseci, pita Veljko Mijailović u pisanoj izjavi.
Prema njegovom mišljenju, ovo je ništa drugo nego dodvoravanje pojedinaca iz policije svojim naredbodavcima iz vrha vlasti.
„Ceo protest je prijavljen i održan kao naš protest iz aprila prošle godine, kada se okupilo oko 100.000 građana i tada nije bilo prekršajnih prijava. Ovo je samo još jedan vid pritiska na Policijski i Vojni sindikat Srbije. Misle da će nas ućutkati pretnjom kazne od preko milion dinara. Možemo samo da poručimo kako nas neće sprečiti da i dalje izlazimo na ulice i borimo se za bolji položaj svih zaposlenih u MUP Srbije i Ministarstvu odbrane Srbije, kao i svih obespravljenih radnika u Srbiji“, ističe Mijailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari