Prekršioci zdravstvenih propisa u Kruševcu na sud preko Skajpa 1Foto: energepic.com / Pexels

Kruševački Osnovni sud i Policijska uprava iz tog grada potpisali su Protokol koji omogućava saslušavanje okrivljenih, koji su prekršili zdravstvene propise u vreme epidemije, bez dovođenja u sudnicu, odnosno njihovo saslušavanje preko Skajpa, saopšteno je danas.

Cilj potpisivanja Protokola je, kako je saopšteno iz Osnovnog suda u Kruševcu, preduzimanje konkretnih aktivnosti na zaštiti od širenja korona virusa.

„U okviru naležnosti suda i policije je preduzimanje mera na smanjivanju broja kontakata okrivljenih sa većim brojem lica i stvari od neophodnih, s obzirom na realnu mogućnost prenošenja i širenja virusa od strane okrivljenih usled vrste krivičnih dela koja im se stavljaju nateret“, naveo je predsednik Osnovnog suda u Kruševcu Slobodan Ivanović u saopštenju.

Protokolom je određeno da se u postupcima koji se vode zbog „nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme eidemije“ i „prenošenja zaraznih bolesti“, učešće okrivljenog na glavnim pretresu može obezbediti bez njegovog dovođenja u zgradu Osnovnog suda „putem tehničkog sredstva za prenos zvuka i slike, aplikacije Skajp, instalirane na računare u sudnici i odgovarajućoj prostoriji PU Kruševac“.

Prema podacima kruševačke Policijske uprave tokom prve dve nedelje vanrednog stanja u tom gradu su zbog sumnje da su izvršile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije uhapšene četiri osobe, a krivične prijave su podnete protiv 13 lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.