Predsednik gradske opštine Palilula Miroslav Đorđević saopštio je juče da je podneo neopozivu ostavku na funkciju predsednika Gradskog odbora SPO u Nišu, odbijajući da navede precizne razloge.
„Kako se u predstojećem periodu očekuje donošenje seta zakona i podzakonskih akata koji će odrediti status lokalnih samouprava u Srbiji, ubeđen sam da građanima koje predstavljam u svojstvu predsednika gradske opštine Palilula dugujem puno angažovanje kako bi grad Niš dobio status kakav zaslužuje po svim egzaktnim parametrima.

Predsednik gradske opštine Palilula Miroslav Đorđević saopštio je juče da je podneo neopozivu ostavku na funkciju predsednika Gradskog odbora SPO u Nišu, odbijajući da navede precizne razloge.
„Kako se u predstojećem periodu očekuje donošenje seta zakona i podzakonskih akata koji će odrediti status lokalnih samouprava u Srbiji, ubeđen sam da građanima koje predstavljam u svojstvu predsednika gradske opštine Palilula dugujem puno angažovanje kako bi grad Niš dobio status kakav zaslužuje po svim egzaktnim parametrima. Ovim ću dati i pun doprinos ostvarivanju programskih načela stranke, koja se principijelno zalaže za decentralizaciju i regionalizaciju Srbije“, navodi se u pisanoj neopozivoj ostavci, dostavljenoj Predsedništvu SPO i niškom Odboru stranke. Na konferenciji za novinare, održanoj u gradskom Medija centru a ne u SPO, Đorđević je posle pročitanog saopštenja odbio da odgovara na novinarska pitanja. On je zamolio za razumevanje jer „u ovom trenutku može da kaže samo ono što je rekao“ pošto je to „najkorektnije prema svima“. Naš list nezvanično saznaje da je Đorđević „zainteresovan za prelazak u G17 plus. On je izabran za predsednika gradske opštine Palilula neposrednim glasanjem na lokalnim izborima 2004. godine, na kojima je bio kandidat SPO na listi DS – Boris Tadić. Na ovim izborima izabrana su još četiri predsednika gradskih opština, od kojih dva iz DS, a po jedan iz DSS i SRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari