Prelević: Ministar Gašić i policijski službenici prekršili zakon u slučaju devojčice Danke Ilić 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Ministar Bratislav Gašić i policijski službenici koji su se poslednjih dana pojaviljivali u javnosti i iznosili detalje iz istrage o nestanku Danke Ilić (2) u okolini Bora prekršili su zakon, kazao je za N1 advokat Božo Prelević.

Prelević je precizirao da misli na konferenciju za medije Bratislava Gašića na kojoj je objavio da je devojčica iz Bora mrtva i izneo podatke o tome kako je stradala.

Posle ministra Gašića u javnosti su se smenjivali razni policijski službenici koji su govorili o nestanku i smrti Danke, istrazi, kao i o osumnjičenima.

Poslednji u nizu je bio načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić, koji je govorio o profilu ličnosti osumnjičenih, podneblju iz kog dolaze i istakao njihovu etničku pripadnost.

Sagovornik N1 ističe da je otkrivanje dokaza u medijima i iznošenje razno raznih varijanti izvršenja krivičnog dela suprotno zakonu.

„Sve ono što je ministar i policijski službenik rekao i policajka Bojana Otović Pjanović, sve je zakonom zabranjeno. I način isleđivanja koji je takav da je neko na tom isleđivanju umro“, kazao je Prelević, misleći na brata jednog od osumnjičenih koji je preminuo u zatvoru.

On se posebno osvrnuo na izjave o „monstruoznom ubistvu“ koje su došle iz policije, napominjući da se o tome govori u trenutku kada telo devojčice još nije pronađeno.

„Monstruoznost se vezuje za način izvršenja. Niko ne zna gde je telo, kakve su povrede nanete“, podseća advokat.

Posle svih detalja koji su izneti u javnost predsednik Aleksandar Vučić predložio je vraćanje smrtne kazne. Prelević podseća da to nije prvi put.

„Oko ove tragedije zabavljaju pučanstvo i predlaže da se uvede smrtna kazna. Sve to vreme ima većinu u Skupštini i nikada nije predložila uvođenje smrtne kazne“, rekao je Prelević i ocenio da se to neće desiti ni ovoga puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari