Premijerka bez komentara na prekid dijaloga sa Medijskom koalicijom 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Premijerka Srbije Ana Brnabić neće komentarisati odluku Medijske koalicije da suspenduje dijalog sa predstavnicima Koordinacionog tela Vlade Srbije za saradnju sa medijima, rečeno je FoNetu u kabinetu premijerke.

Medijska koalicija ranije danas saopštila je da jesuspendovala dijalog zbog toga što nijedan od konkretnih ioročenih zahteva novinarskih i medijskih udruženja nijeispunjen, a istovremeno situacija na medijskoj sceni iz dana u dan se pogoršava.

Medijsku koaliciju čine Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Poslovno udruženje Lokal pres, Asocijacija onlajn medija. Radna grupa u kojoj su bili i predstavnici udruženja koja čine Medijsku koliciju, predala je 27. decembra premijerki Brnabić Nacrt medijske strategije, a premijerka je tada istakla važnost transparentnosti i inkluzivnosti celog procesa

Vlada Srbije je tada najavila da će Nacrt medijske strategije biti dostupan svim građanima početkom ove godine, kada nadležni organi usvoje program javne rasprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari