Premijerka Brnabić pojasnila zašto veruje Laliću ali ne i Belivuku: Deluje logično i lako razumljivo, zar ne? 1Foto: RTS/Screenshot

Premijerka Srbije Ana Brnabić pojasnila je zašto vlast u Srbiji veruje izajavama Srđana Lalića, člana kriminalne grupe Veljka Belivuka koji je i okrivljeni svedok a ne veruje iskazima Belivuka.

Podsećamo, juče je u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljen pretres u slučaju klana Veljka Belivuka, a svedok-okrivljeni Lalić je prilikom iznošenja svojih saznanja istakao da je u opticaju bio i atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Deo javnosti na društvenim mrežama i deo medija bliskih vlasti je odmah ove reči prihvatio „zdravo za gotovo“ dok je deo ukazivao na to da je vlast sklona da veruje Laliću ali ne i izjavama članova ovog klana da su bili u kontaktu sa vrhom vlasti.

Brnabić je na svom Tviteru napisala: „Za sve one koji nas pitaju kako verujete Laliću, a ne Belivuku, da navedem samo jednu činjenicu, a koje je svestan svako ko bilo šta zna o državi i borbi protiv kriminala, a nije zaslepljen mržnjom prema Aleksandru Vučiću. Svedok saradnik iznosi detalje onoga o čemu bezbednosne službe i tužilaštvo VEĆ IMAJU i saznanja i dokaze – da nije tako, ne bi ni bilo procesa, a ni svedoka saradnika (dakle, isto kao i svuda u svetu). Naše službe su za pretnju po život predsednika znale i to sprečile (oni koji danas bespogovorno veruju Belivuku su to tada ismevali, a sada ignorišu). Lalić, kao insajder, potvrđuje da je atentat planiran i iznosi detalje koje nismo znali, npr.da je za ovo bilo nuđeno €5 mil. Deluje logično i lako razumljivo, zar ne? I jeste – osim onima za koje su i psihopatske masovne ubice prihvatljive, dok god su protiv Vučića“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari