Premijerka optužila opoziciju da je otežala poziciju Srbije u pregovorima 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić napisala je na Tviteru da su predstavnici opozicije otežali poziciju Srbije u pregovorima Beograda i Prištine u „nadi da sebi stvore milimetar da dođu na vlast“.

Ona je opozicione lidere optužila da lažu i uputila im uvrede:

„I, šta sad, opet lagali? I Patrik Ho Jeremić, i hrvatski Ponoš, i francuska mrvica Miloš Jovanović, i gđa Stamenkovski, i nežni Boško – svi lagali, sve vreme. Srbiji otežali poziciju u nadi da sebi stvore milimetar da dođu na vlast. Ništa novo. Borba se nastavlja. Svi uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, napisala je Brnabić na Tviteru.

Ona je podelila i vesti objavljenje na Nova.rs, u novinama Nova i na portalu N1:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć, posle razgovora sa evropskim komesarom za spoljnu politiku Žozepom Borelom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu, da se nije razgovaralo o evropskom predlogu za rešavanje kosovskog pitanja, već o implementaciji ranije postignutih sporazuma, gde je na prvom mestu osnivanje Zajednice srpskih opština (ZSO).

Prioritet svih priroiteta u implementaciji ranije postignutih sporazuma je, prema Vučićevim rečima, formiranje ZSO što će, kako je rekao, biti naglašeno i u saopštenju Evropske unije.

„Ja sam insistirao na ZSO, i evropski predstavnici. Mislim da gospodin Kurti nije bio spreman da prihvati sada, da li će u budućnosti, videćemo“, rekao je Vučić, izrazivši strahovanje da će dve strane ostati „zaglavljene u nečemu što je odavno potpisano“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari