Preminuo Ilija Elezović, dugogodišnji predsednik Lovačkog saveza KiM 1Foto: Lovački savez Srbije/ Facebook

Dugogodišnji predsednik Lovačkog saveza Kosova i Metohije Ilija Elezović, koji je proveo skoro dva meseca u pritvoru zbog optužbe prištinskih institucija za navodne ratne zločine, preminuo je danas u 69-oj godini života, saopštio je Lovački savez Srbije.

„Sa tugom i bolom u srcu, obaveštavamo vas da nas je danas napustio naš dragi kolega i dugogodišnji predsednik Lovačkog saveza Kosova i Metohije, Ilija Elezović. Ilija će ostati upamćen pre svega kao veliki čovek, lovac i prijatelj. Do poslednjeg trenutka voleo je lov i svoje Kosovo“, navodi se u objavi Lovačkog saveza Srbije na Fejsbuku.

Kako se dodaje, sahrana će se obaviti sutra, 8. februara, u mestu Rudare kod Zvečana, u 13 časova.

Ilija Elezović, koji je bio onkološki pacijent, uhapšen je 20. septembra, 2023. godine, pod optužbom za navodni ratni zločin..

Zbog teškog zdravstvenog stanja odmah po hapšenju prebačen je u bolnicu u Prištini, a njegov advokat Ljubomir Pantović izjavio je da ga je pregledao lekar Albanac koji je u izveštaju naveo da takav pacijent mora da bude u bolnici.

Međutim, na to su se oglušili i Sud i Tužilaštvo u Prištini i Elezović je prebačen u pritvor.

Elezoviću je pritvor i pored teškog zdravstvenog stanja 19. oktobra prošle godine produžen za još dva meseca.

Zbog lošeg zdravstvenog stanja Elezovića su tokom boravka u pritvoru posećivali predstavnici Oebsa, Unmika, Euleksa, ombudsmana i dva puta ga je posetio predstavnik Međunarodnog Crvenog krsta iz Ženeve.

Osnovni sud u Prištini je 24. oktobra doneo odluku da Iliju Elezovića pusti da se brani sa slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari