Preminuo predsednik "Noćnih vukova" u Srbiji 1Saša Savić Foto: Screenshot/Youtube/ AM Press

Saša Savić, predsednik Moto-kluba „Noćni vukovi“ u Srbiji, koji se dovodi u vezu sa zvaničnom Moskvom i Vladimirom Putinom, iznenada je preminuo od posledica infarkta u 44. godini, objavio je Sputnjik Srbija, regionalno predstavništvo informativne agencije sa sedištem u Moskvi.

Sputnjik Srbija je vest o smrti Savića propratio fotografijiom na kojoj je on u društvu sa predsednikom Ruske Federacije Putinom i predsednikom „Noćnih vukova“ iz Rusije Aleksandrom Zandostanovim Hirurgom. Redakcija je tim povodom “porodici i prijateljima Savića izjavila najiskrenije saučešće”.

Sputnjik je naveo da je Saša Savić Švaba „u javnosti bio poznat kao veliki humanitarni radnik, patriota i organizator mnogih skupova srpsko-ruskog prijateljstva“. Uz blagoslov episkopa niškog Arsenija, prošle godine je u Nišu organizovao litije, kao „vid podrške srpskom narodu u Crnoj Gori koji se borio za zaštitu svojih svetinja“.

Savić je rođen u Berlinu, a živeo je u Nišu. Nosilac je Ordena Ministarstva odbrane Ruske Federacije (2014), Ordena „Miloš Obilić“ koji je dobio od balkanske kozačke jedinice Rusije pri ambasadi RF u Srbiji za zasluge širenja srpsko-ruskog prijateljstva, Ordena „Vidovdanski krst drugog reda“ koji se dodeljuje za humanitarni rad i pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, kao i ordena koji mu je dodeljen povodom 200 godina Georgijenskog krsta, a koji mu je “po sopstvenom priznanju bio najdraži”, naveo je Sputnjik.

„Noćnim vukovima“ iz Srbije se, inače, osim povezanosti sa zvaničnom Moskvom i Putinom, u delu javnosti pripisuju i nacionalistički i ultradesničarski stavovi, kao i navodno neformalno učešće u pojedinim sukobima na strani Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari