Preminuo raščinjeni vladika Artemije

Ostavite komentar


      1. Neka mu je Carstvo Nebesko. Pamticemo ga kao najveceg cuvara nase ciste vere Pravoslavne. Dobri nas Vladika.

    1. Veliki mucenik Vladika Artemije Pokoj mu dusi.Razjedinjeni na zemlji sjedinjeni na nebu nasi arhijereji Bog da im svima oprosti .Daj Boze da se Srbi sloze oboze i umnoze.Amin

  1. Upokojio se veliki čestiti, časni, principijelni i uvek po Božjoj volji veliki Božji ugodnik – vladika Artemije. Neka ti Gospod podari najlepši stan u domu oca svoga.

  2. Bog da mu dusu prosti.NIje hteo da preda Kosovo i uvek se borio za svetu zemlju. Ko ne zna da su ga lazno osudili neka pogleda malo vise po internetu.

  3. Politicki je sklonjen! Sad cemo videti oko izbora Patrijarha,bice zanimljivo osim ako se mozda AV ne proglasi sam!?

    1. Ja mislim da je ce novi patrijarh biti mitropolt Porfirije.Covek ima dosta iskustva I u svetovnim poslovima.Bio je I clan REM-a.A sto se tice preosvcenog vladike Artemija,on nije rascinje,vec je uklonjen,a ostao je I dalje veran Bogu.

      1. Svešteno lice član REM-a. To li je ta nazovi sekularna država Srbija?_ Uostalom Porfirije očigledno ništa nije preduzeo da se ukloni kič, nemoral i primitivizam iz medija. Pravi čovek za patrijarha!

        1. Da, ako vec svakako vladika Joanikije jer je dosledan predanju zasto nije uticao na opovrgnuce odluka sinoda ili jeste ne znam ali mislim da ima dusu veoma pravoslavnu i da bar na jeres nece pristajati nikad sto je najvaznije.

        2. Bravo Nenade,svako izgovoreno slovce Ti je zlatno ! Da nam je više takvih !

  4. Episkop Artemije je sklonjen sa Kosova jer nije hteo da primi Bajdena, nasilno je isteran iz Gracanice uz asistenciju kosovske policije u kojoj su bili iskljucivo srpski policajci, a na intervenciju a Dacica i Tadica kod Tacija, prepoznace se svi koji su se ogresili o ovog pravednika.

  5. Ima tako porodica u kojima svi clanovi dobijaju imena koja pocinju istim slovom npr. A.

    1. Znaci “korona“ ubija po spisku. Nasa neuka i izdajnicka vlast sirom otvorila vrata krvnim neprijateljima, pa oni po crkvama truju velikodostojnike SPC i “stubove bezbednosti srpstva“ po azbucnom redu. Od Valjeva, preko Podgorice do Beograda.
      Sta znaju naprednjaci sta su UNUTRASNJI PRSTENOVI. Njima su samo pare bitne, da ih sto pre zgrabe, pa makar za banku prodali dijamant.
      Mi Srbi smo se stvarno sudarili sa nekom velikom silom, jacom i od Nato pakta, Sad, Nemacke i Velike Britanije zajedno. Kao da je na nas licno udario ponovo Hitler i svi njegovi preziveli FASISTI. I strebljuju nas bombardovanjem iz aviona, ali i podmuklo iznutra. Kao da smo im bog zna sta nazao ucinili. A, samo smo im OPROSTILI ZLOCINE IZ DRUGOG SVETSKOG RATA. I naravno pogresili, jer sad nam se oni svete zbog toga.

  6. Bog je izgleda odlučio da svim hrišćanskim frakcijama jasno stavi do znanja kako nijedna od njih ne može za sebe da tvrdi da je pravoverna.

  7. Poštovani, dragi, mili i voljeni vladiko, hvala Bogu što smo te imali na zemlji i što te imamo na nebu. Dosta si bio razapinjan, mučen, šiban tuđim nepravdama. Veujrm da će Bog tvoju milost, čovekoljublje i Bogoljublje bogato nagraditi u carstvu Svome. Moli se za nas, sveti Vladiko….

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.