Preminuo zamenik generalnog sekretara Skupštine Srbije Branko Marinković 1Foto: Pixabay/ Lily

Zamenik generalnog sekretara Skupštine Srbije Branko Marinković (41) pronađen je danas mrtav u svom stanu na Voždovcu, objavile su Večernje novosti u onlajn izdanju.

Njega je u stanu oko 16 sati pronašla supruga. Reanimacija Marinkovića bila je bezuspešna.

Marinković je diplomirao na Pravnom fakultetu u Nišu, kao i na studijama prvog stepena na Elektronskom fakultetu u Nišu i stekao zvanje – inženjer elektrotehnike za računarsku tehniku i informatiku.

Gimnaziju je započeo u Surdulici, maturirao u Vinfildu, Luizijana, SAD u okviru međunarodnog programa – „Pacific intercultural exchange“ – kao učenik generacije i kao jedan od najboljih polaznika nagrađen Sertifikatom sa odlikom.

Jedan je od pobednika međunarodnog „Mootcourt“ takmičenja u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, 2011 – odlično poznavanje međunarodnog prava iz oblasti ljudskih prava i međunarodnog procesnog prava.

Bio je advokatski pripravnik od 2011. do 2012, mlađi savetnik u Odboru za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Skupštine Srbije od 2012. do 2014, savetnik u Generalnom sekretarijatu Skupštine od juna 2014. do oktobra 2014. i zamenik generalnog sekretara Skupštine od oktobra 2014. kao i zamenik sekretara Republičke izborne komisije od 2016. godine.

Sve ove funkcije je obavljao u okviru Službe Narodne skupštine, pored redovnog posla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari