Prepolovio se gradski autobus kod Mašinskog fakulteta u Beogradu (FOTO, VIDEO) 1Foto: A. Roknić/Danas

U jutrošnjem incidentu kod Mašinskog fakulteta u Ulici Kraljice Marije, kada se zglobni autobus sa linije 65 prepolovio, nije bilo povređenih, rečeno je Danasu u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP).

„Autobus se razdvojio jutros u 10.15 kod Mašinskog fakulteta. U njemu nije bilo putnika i nema povređenih“, navode za naš list iz MUP-a.

Iz Dispečerskog centra GSP su Danasu potvrdili navode MUP-a da u incidentu nije bilo povređenih i dodali da je vozač brzo odreagovao, kao i da je i on prošao bez povreda. Kako su objasnili, ovaj događaj „nije ugrozio saobraćaj“ u tom delu grada i ističu da je autobus bio na putu ka servisu, ali da se tokom vožnje pocepao gumeni deo harmonike.

Zoran Stefanović iz Sindikata vozača navodi da je „ogorčen“ zbog slamanja harmonike autobusa 65.

„Ako neko drugi dođe za gradonačelnika Beograda ima nade za gradski prevoz“, rekao je Stefanović i dodao da polaže nadu u predstojeće izbore 17. decembra.

Prema njegovim rečima, od budućeg gradonačelnika će zavisiti u kakvom stanju će biti gradski prevoz.

Da je odvajanje autobusa na pola usred Beograda moglo da se spreči redovnim održavanjem i kontrolom vozila, ali da se to „očigledno ne radi“, smatra Nikola Jovanović iz Centra za lokalnu samoupravu.

Prepolovio se gradski autobus kod Mašinskog fakulteta u Beogradu (FOTO, VIDEO) 2
Foto: A. Roknić/Danas

„U ovom konkretnom slučaju, opšte je poznato da Ikarbusovi zglobni autobusi imaju problema sa okretnicom i ovo nije prvi incident tog tipa, ali jeste najdrastičniji. Smatram da bi nakon ovog incidenta morale da padnu neke ostavke, a i gradonačelnik da naloži vanrednu kontrolu svih vozila i da se obrati javnosti“, kaže Jovanović.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić se nije odazvao na poziv Danasa.

Sada vidim deo autobusa, nisam prirustvovala događaju. Što se prevoza u Beogradu tiče, okej su i prevoz i red vožnje, samo kada pada kiša nastaje čep, pa ne mogu da stignem u planirano vreme, kao upravo sad. Nova aplikacija za gradski prevoz je tačna, cene karata korektne. Sad je bolje nego što je bilo“, kaže Beograđanka Jelena Mirković.

Pogledajte snimak s lica mesta:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari