Pretnje i napetost na Pravoslavnom fakultetu

Savet Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta UB danas bira novog dekana

Ostavite komentar


  1. Pravoslavni fakultet nesme dozvoliti da islamistička struja iz SPC preuzme kontrolu na fakultetu…sačuvajte poslednji bastion srbstva

    1. Lepo mi je otac govorio da idem za popa ,šta bi sve imao? Audi ,tozla ,ljubavnice(ljubavnike?).
      Estrada i crkva, ima li razlike?

  2. Nece biti dobro za nasu crkvu sa ovakvim Sinodom i ovakvim Patrijarhom. Steta od komunista ce biti zanemarljiva prema steti koju ce ovi da naprave.

  3. Ako je izjava predsednika Srbije da smo rame uz rame sa Grčkom crkvom,ja tumačim da i Srbija priznaje nezavisnu Ukrajinsku crkvu?

  4. Univerzitet je po funkciji hram nauke. PBF je hram dogme. Dogmi nije mesto na Univerzitetu, pa tako ni PBF nije mesto na Univerzitetu.

  5. SPC godinama uporno srozava svoj ugled zarad pojedinačnih interesa, privilegija i novca, pre svega. Rezultat su, između ostalog, sve prazniji manastiri i interesovanje mladih za crkvu. Pogledajte kakve su posete bogosluženjima, gde god i kad god, izuzev o velikim prazicima, pa će vam sve biti jasno.

    1. Crkve su pune, narocito u vreme posta. Verujuci narod, znate, nije clan partije, nego veruje u Boga, s kojim nema veze ovo politicarenje. To je izgleda veliki problem ateistima da shvate. Mi nismo clanovi partije, pa da se razocaramo u rukovodstvo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.