Pretnje smrću Ženskom udruženju kolubarskog okruga 1Foto: Žensko udruženje kolubarskog okruga

Pre deset dana, Žensko udruženje kolubarskog okruga je organizovalo Internacionalnu večeru u centru Lazarevca za decu migrante koja su u Srbiju došla bez pratnje roditelja. Međutim, sedam dana nakon ovog događaja, ovo Udruženje je primilo pretnje smrću.

Večera je bila organizovana za decu migrante koji su došli iz Somalije, Avganistana i Irana sa ciljem da smanji netrpeljivosti i da bolji uvid o razlozima zbog kojih deca napuštaju svoje rodne zemlje. Na događaju su bila prezentovana jela iz zemalja dece migranata pravljena po originalnim receptima. O samom događaju i iskustvima rada sa decom migrantima od strane Udruženja pisao je i Danas. 

Međutim, događaj koji je protekao u pozitivnom duhu i bez incidenata, dobio je drugačiji prokret. Juče, 7. novembra, Žensko udruženje kolubarskog okruga je telefonski sa nepoznatog broja od strane muške osobe primilo pretnje smrću.

„Muškarac koji nas je pozvao je pretio da će nas sve pobiti i da ćemo biti mrtve. Nakon primljenih poziva predstavnica našeg udruženja se obratila policiji i podnela prijavu“, kaže tim Udruženja u svom saopštenju javnosti.

Misija Ženskog udruženja kolubarskog okruga je snaživanje položaja marginalizovanih grupa društva, a pre svega žena na teritoriji Kolubarkog okruga sa Lazarevcem. U duhu te misije, organizovana je bila i Internacionalna večera.

„Žensko udruženje kolubarskog okruga nije humanitarno udruženje po svom statutu, mi se bavimo unapređenjem položaja žena i dece. Upravo zbog toga smo decu bez roditeljske pratnje, koji prolaze kroz našu zemlju tokom migracija, prepoznali kao posebno ugroženu kategoriju kojima smo želele da omogućimo da što bezbrižnije provedu boravak u našoj zemlji, a da ujedno našim sugrađanima približimo kroz šta oni prolaze tokom tog svog puta“, istakao je tim Udruženja.

U svom saopštenju javnosti zahvalili su se policijskoj stanici Lazarevac na brzom i adekvatnom reagovanju, a celo saopštenje se nalazi na njihovom sajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari