Prevara sa kriptovalutama u Dražinom domu u Ivanjici 1Foto: Info Liga

U Dražinom domu u Ivanjici, kako piše lokalni portal Info Liga, otkrivena je prevara sa kriptovalutama. Ivanjičani, koji su sve to osmislili, a čiji identitet, vreme kada su to uradili i koliko njih je u prevari učestvovalo nisu navedeni, ilegalno su ušli u prostorije tog doma.

Postavili su, uređaje za „rudarenje“ na internetu, vredne više od 5.000 evra, koje su podesili na daljinske komande, a napravili su štetu koja se, kako se ističe, procenjuje na oko 20.000 evra.

Oprema je priključena na merno mesto za potrebe grada, koje nije korišćeno, zbog čega nije bilo evidentirano u lokalnoj Elektrodistribuciji.

Prevara je, dodaje se, otkrivena sasvim slučajno, kada su opštinski radnici pokušali da uđu u podrum tog objekta posvećenog Dragoljubu Draži Mihailoviću, kako bi omogućili električno napajanje za osvetljenje parka tokom „Nušićijade „.

Kako nisu mogli da otključaju vrata te prostorije, radnici su ih obili i bili iznenađeni prizorom, jer je prostorija bila oblepljena trakom da se ne bi videlo šta se unutra događa.

Temperatura u toj prostoriji bila je veća od 40 stepeni, jer su sve mašine radile i, prema nezvaničnim saznanjima Info lige, na brojilu, na kome je bila priključena oprema, potrošeno je više od 55.000 kilovat časova električne struje.

Slučaj je prijavljen policiji, a istraga je u toku.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Prevara sa kriptovalutama u Dražinom domu u Ivanjici”

 1. Totalna glupost i nelogičnost.
  Količinu potrošene energije nije moguće utvrditi iz dva razloga.
  Prvi ako nije registrovano potrošačko mesto nije se ni mogla očitati potrešena energija. Jer ko je izdao i ugradio brojilo. Zakonski to radi samo ED.
  Drugo ako je postojao strujomer niko nezna u kojem je vremenskom intervalu rudareno. Jer ko je na tom strujomeru očitavao utrošenu energiju. Otkuda je dovođena jevna rasveta objekta koji je osvetljavan godinama.
  Ttreće nemoguće je da onaj ko je zadužen za objekat nije kontrolisao isti.
  Tako da ovakve vesti izazivaju samo tugu i smeh.
  I na kraju Srbija još nema zakon koji reguliše rudarenje. 🙂

 2. Za klijenta: Moguce je utvrditi da je potroseno toliko i toliko kilovat sati jer i trafo stanica na kojoj su prikljuceni korisnici takodje belezi utrosene kilovate na nivou T.S. Tako da kada se od ukupnog stanja utrosene el. Energije oduzmu regularno prikljuceni korisnici dobije se broj „ukradenih“ kilovata.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.