Preventivne akcije povodom obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke u Subotici 1Foto: Fejsbuk stranica Crveni krst Subotica - gradska organizacija

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, promotivna akcija „Šta ćete danas uraditi za zdravlje vaših grudi?“ održaće se u ponedeljak, 20. marta, u prostorijama Crvenog krsta Subotice, od 17 do 19 časova.

Ovom prilikom planirani su preventivni palpatorni pregledi dojke, određivanje BMI-a i kompozicije tela, merenje krvnog pritiska i šećera u krvi, te saveti lekara.

Istoga dana, od 8 do 19 časova u Apoteci Subotica, ograncima u Matije Gupca broj 26 i Braće Radić broj 118, farmaceuti će pružati podršku obolelim ženama tako što će deliti savete i proveriti interakciju lekova.

Akcije zajednički organizuju Zavod za javno zdravlje Subotica, Dom zdravlja Subotica, Apoteka Subotica i Opšta bolnica Subotica, uz podršku UG „Jedna uz drugu“ i Crvenog krsta Subotica, u cilju promocije pravilne ishrane, nepušenja i fizičke aktivnosti kao zdravih oblika ponašanja u prevenciji raka dojke, te očuvanju i unapređenju sveukupnog zdravlja, kao i skretanju pažnje na značaj skrining pregleda za rano otkrivanje raka dojke.

“Važno je učestvovati, pružiti podršku jer ova bolest ne bira i dotiče svakog od nas. Pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane da podrže planirane aktivnosti koje se organizuju u našem gradu. Brinite o svome zdravlju i učinite danas i vi nešto za zdravlje vaših grudi”, poručuje dr Nada Kosić Bibić, specijalistkinja socijalne medicine i koordinatorka za skrininge.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari