Prihvatilište za odrasla i stara lica spremno za zimu 1Prihvatilište za odrasla i stara lica u Beogradu Foto: prihvatiliste.com

Prihvatilište za odrasla i stara lica je spremno za predstojeći zimski period jer su na vreme preduzete sve aktivnosti i nabavljeno je sve što je bilo potrebno za povećan broj korisnika, izjavila je za RTS gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i podsetila da je korisnicima potreban negativan PCR test.

Stanisavljević je istakla da centri za socijalni rad i stručni radnici vode korisnike u domove zdravlja po već unapred utvrđenoj proceduri, „tako da se ništa ne čeka“, da je testiranje besplatno kao i da se rezultati dobijaju u najkraćem roku.

„Insistira se na tome da svaki korisnik nakon testiranja provede 15 dana u izolaciji. Urađen je poseban izolacioni blok kako bi se smanjio rizik od unošenja virusa u kolektivni smeštaj“, rekla je gradska sekretarka i naglasila da u Prihvatilištu od izbijanja pandemije nije bilo zaraženih korona virusom.

Dodala je i da je 90 odsto korisnika vakcinisano, iako vakcinacija nije obavezna za boravak u Prihvatilištu.

Podsetila je i da će tokom zime raditi i tri dnevna centra, u kojima su korisnicima obezbeđeni obrok, topli napitak, paketi sa odećom i higijenskim sredstvima, a postoji i mogućnost kupanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari