Prijave do 17. novembra 1

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović objavio je juče Konkurs za stipendiranje najboljih studenata na osnovnim akademskim i master akademskim studijama, kao i konkurs za stipendiranje studenata za deficitarna zanimanja na osnovnim akademskim i master akademskim studijama.

Konkurs je objavljen za studente fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, saopštila je lokalna samouprava.

Prijave na konkurs se podnose do 17. novembra 2017. godine, na adresu: Gradska uprava grada Šapca, Odeljenje za društvene delatnosti, Gospodar Jevremova br. 6, ili predati na Jedinstvenom šalteru Gradske uprave. U školskoj 2017/2018. godini, Grad Šabac dodeliće 18 stipendija za najbolje studente sa prebivalištem na teritoriji grada Šapca, i to: pet stipendija za studente fakulteta društveno-humanističkih nauka, tri stipendije za studente fakulteta prirodno-matematičkih nauka, četiri stipendije za studente fakulteta tehničko-tehnoloških nauka, pet stipendija za studente fakulteta medicinskih nauka i jednu stipendiju za studenta fakulteta umetnosti. Pravo da konkurišu za nagradnu stipendiju imaju studenti treće i narednih godina studija, a prosečna ocena studiranja mora biti najmanje 9,20.

U školskoj 2017/2018. godini Grad Šabac dodeliće i po jednu stipendiju za deficitarna zanimanja: profesor matematike i profesor fizike – ukupno dve za deficitarna zanimanja. Iznos stipendije je 13.000 dinara. Za najuspešnije đake i studente Grad Šabac je u ovoj budžetskoj godini izdvojio 9.856.100,00 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari