Počinje prijavljivanje za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovana odeljenja srednjih škola 1Foto: V. A.

Učenici koji nameravaju da konkurišu za upis u neko od specijalizovanih odeljenja srednjih škola mogu da se prijave od sutra do 22. aprila za polaganje prijemnog ispita.

Kandidati će moći da izvrše prijavu elektronski preko portala Moja srednja škola od 15. do 22. aprila do 16 časova, a 19. i 22. aprila, od 9 do 16 časova, neposredno u matičnim osnovnim školama ili srednjim školama u kojima je organizovano polaganje prijemnih ispita.

Elektronska prijava kandidata vrši se na portalu Moja srednja škola – mojasrednjaskola.gov.rs, odnosno putem naloga na ovom portalu kome pristupa roditelj ili drugi zakonski zastupnik šifrom za esDnevnik ili za nalog na Nacionalnom portalu za elektronsku identifikaciju eID.gov.rs, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Polaganje prijemnih ispita počinje 11. maja u odgovarajućim srednjim školama, a detaljan raspored održavanja ispita možete pogledati na portalu Moja srednja škola.

Bez obzira na to da li polože prijemni, svi osmaci su obavezni da izađu na završni ispit koji je neophodan uslov za završetak osnovne škole.

Preliminarni plan upisa u narednu školsku 2024/25. godinu u kojem su date upisne kvote za sve obrazovne profile možete pogledati OVDE.

Preliminarnim planom upisa za školsku 2024/2025. godinu previđeno je nešto manje od 5.000 mesta u specijalizovanim odeljenjima gimnazija za matematiku, fiziku, geografiju i istoriju, računarstvo i informatiku, biologiju i hemiju, scensku i audio-vizuelnu umetnost, filološke nauke, sport, bilingvalna odeljenja, kao i za umetničke srednje škole – likovne, baletske i muzičke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari