Prijem i nagrade za najbolje učenike negotinske opštine 1Foto: Opština Negotin

Za učenike generacije i đake koji su u školskoj 2021/22. godini na republičkim takmičenjima, smotrama,festivalima, izložbama i konkursima osvojili prvo, drugo i treće mesto predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković priredio je prijem. Najbolji đaci, koji su kako je to rekao Veličković, ponos Opštine Negotin, dobili su novčane nagrade.

Predsednik opštine Veličković zahvalio se učenicima i njihovim roditeljima jer kako je rekao svoju decu vode ispravnim putem, putem znanja.

-Znanje je samo vaše. Još kada se poklopi sa voljom i željom za takmičenjem na kojima se meri znanje onda i dođu ovakvi rezultati koji govore da imate potencijal i kvalitet. Vaši mentori, prosvetni radnici koji rade sa vama sigurno su vam utkali želju za znanjem ali i želju za takmičenjem. Vaši uspesi i zalaganje od vas prave kvalitetnije ljude, nadam se buduće eksperte u oblastima u kojima budete želeli da se usavršavate i date svoj doprinos zajednici. Današnje nagrade smatram malim znakom pažnje kojima i ove godine nagrađujemo vaše znanje, trud, požrtvovanje u raznim oblastima i veštinama i nadam se da će biti motiv vašim školskim drugovima da vam se pridruže na putu kojim idete i ostvarujete ozbiljne rezultate – rekao je Vladimir Veličković.

Za nagrađivanje najboljih učenika lokalna samouprava je iz opštinskog budžeta izdvojila 572.000 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari