Prikupljanje novca na novosadskom Štrandu za lečenje dečaka 1foto: flickr / Dragan Romanovic

Akcija prikupljanja novca za lečenje dečaka Marka Nikolića biće ponovljena i sledećeg ponedeljka 18. jula na Štrandu, saopštavaju iz JKP „Gradsko zelenilo“.

Prethodni ponedeljak u okviru akcije „Humanitarni ponedeljak“ koja je bila namenjena za Nikolića prikupljeno je 58.630 dinara, a s obzirom da je prikupljen iznos manji od 60.000 dinara, akcija će biti ponovljena.

Tog dana, ulaz na plažu neće se naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Marko je dečak vedrog duha koji pred sobom ima razvojni izazov. Sa 3 godine dijagnostikovan mu je pervazivni razvojni poremećaj.

Poteškoće na koje nailazi su u oblasti pažnje, govora i motorike. Novac koji će se prikupljati potreban je za defektološke i logopedske tretmane kako bi postigao što bolje rezultate u ovoj oblasti razvoja.

Iz “Zelenila” dodaju da svi sugrađani koji imaju potrebu za ovakvom vrstom pomoći, svoje zahteve mogu dostaviti na glavnu blagajnu Štranda.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari