Princ Aleksandar Karađorđević čestitao Dan državnosti građanima 1Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević; Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Princ Aleksandar Karađorđević čestitao je danas građanima Srbije predstojeći Dan državnosti uz poruku da svi treba da budu ponosni na istoriju zemlje i da budu dostojni potomci i nastavljači zaostavštine predaka.

„Povodom Dana državnosti naše otadžbine, svim građanima Srbije upućujem srdačne čestitke i najlepše želje! Ovo je dan kada treba da se ponosimo zaostavštinom naših predaka, oslobodilačkim i progresivnim duhom našeg naroda, koji nas vodi i u sadašnjosti, ali i ka budućnosti“, poručio je Karađorđević u saopštenju.

Kako je ocenio, ništa na svetu ne može da postoji bez korena i bez temelja, a Srbija i srpski narod imaju čvrste temelje na kojima stoje – baštinu predaka koji su se žrtvovali da bi danas ljudi živeli u slobodi.

Karađorđević je dodao da dan kada se obeležava početak Prvog srpskog ustanka 1804. i donošenje Ustava 1835. koji je po nivou demokratskih i liberalnih stavova bio ispred svog vremena obavezuje i nosi veliku odgovornost.

„Obavezuje nas da budemo dostojni potomci, oni koji će nastaviti uzvišeno i plemenito delo razvoja i unapređenja državnosti, kako bismo onima koji će doći posle nas, našoj deci, ostavili jaku i stabilnu zemlju. Moramo da ih tome naučimo sopstvenim primerom, da celim srcem vole svoju zemlju i svoj narod i da nikada ne čine ništa što bi osramotilo njihovo dobro ime“, istakao je Karađorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari