Iako su temperature sličnije prolećnim, u kladovskoj opštini pripremaju se za nadolazeću zimu i poslove održavanja puteva u zimskim uslovima. Prema informacijama nadležnih, tokom predstojeće zime mehanizacija i zaposleni u JP „Komunalac“ biće zaduženi za za čišćenje snega sa 53 ulice u gradu, a brinuće takođe i o prohodnosti trotoara i pešačkih staza.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 Radi se o oko 60 kilometara saobraćajnica i staza, a njih će osim radnika „Komunalca“ čistiti i sedam mašina, pri čemu su tri opremljene posipačima soli.

Osim ulica i pešačkih staza, tokom sezone zimskog održavanja puteva opština Kladovo staraće se o prohodnosti oko 300 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva, a za prohodnost saobraćajnica prvog i drugog reda biti zaduženi radnici zimske službe sa punkta u Karatašu. U Direkciji za planiranje i izgradnju „Kladovo“ na zalihama ima 10 kubika rizle i oko 112 tona industrijske soli za posipanje kolovoza. Sezona zimskog održavanja puteva u opštini Kladovo počela je u nedelju, 15. novembra i traje do 31. marta 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari