Priredba "Muzika je put do sreće" vranjskim predškolcima u čast 1Foto: vranje.org.rs

U okviru manifestacije „Dečji dani“ koju u čast predškolaca organizuje Predškolska ustanova „Naše dete“, u vranjskom Pozorištu „Bora Stanković“ održana je centralna priredba pod nazivom „Muzika je put do sreće“. Reč je o scenskom nastupu dece predškolskog uzrasta vrtića „Sunce“ i „Neven“ koji su se pesmom i igrom oprostili od najbezbrižnijeg perioda života.

Direktorka Predškolske ustanove „Naše dete“, Vesna Džikić, istakla značaj podsticanja mašte kod dece i naglasila da ona dovodi i do znanja i do lepše vizije života.

„Od dece uvek treba učiti o čistoti srca, dobroti, iskrenosti i vratiti se mašti. Posebne su ove prilike kada se spajaju dani provedeni u vrtiću i dobre želje za budućnost naše dece. Da im ovde sa ovog mesta poželimo radošću i uspehom ispunjen život i bar toliko smeha koliko su u vrtiću imali igre“, istakla je direktorka Džikić.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković čestitao je svršenim predškolcima polazak u školu, a njihovim vaspitačima poželeo još mnogo generacija dece, istakavši da je značaj ranog uključivanja dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja višestruk, počev od socijalizacije koja je veoma važna za njihov rast i razvoj.

„Ponosan sam što grad Vranje može da se pohvali mrežom objekata za predškolsko vaspitanje i obrazovanje dece, a uskoro dobijamo još jedan, opremljen najsavremenijom opremom i didaktičkim sredstvima. Reč je o vrtiću u naselju Raška čija je izgradnja realizovana zahvaljujući saradnji grada sa Ministarstvom privrede, a koji se oprema uz značajnu donaciju Fondacije ‘Novak Đoković’. Osim vrtića u naselju Raška, Grad je dobio i potpuno novi vrtić ‘Zvončica'“, naglasio je Milenković.

Manifestacija „Dečji dani“ završava se u ponedeljak defileom svih predškolaca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari