Pritisci na meštane Petlovog brda 1

Sugrađani sa Petlovog brda čija šuma Borići je posečena zbog proširenja Ibarske magistrale, rešeni da ne prestanu sa različitim vidovima protesta protiv rešenja za izgradnju obilaznice, poslednjih nedelja porukama sa velikih banera okačenih na preostalim stablima, pozivali su najpre vozače da sviraju za podršku.

Potom su odlučili da ti baneri postanu mesto gde će građani moći da iskažu svoje neslaganje sa odlukama koje ih se tiču a donose se bez njihovog učešća, pa je pokrenuta akcija na društvenim mrežama za glasanje i predloge za poruke koje će biti ispisane u buduće. Međutim, dva banera koja su do sada stajala sa porukom upućenom vozačima „Sviraj za Boriće“, ukradena su u noći između srede i četvrtka.

– I pored toga što je u parku obezbeđenje iz privatne firme koju je angažovalo preduzeće „Ratko Mitrović“, baneri su nestali na misteriozan način. Kada smo ih postavljali bilo nam je potrebno nekoliko ljudi, velike merdevine i oko dva tri sata. To nije nešto što može baš nezapaženo da prođe. S druge strane, šuma je opasana metalnom ogradom, da je neko želeo da ukrade nešto korisno, bila bi ta ograda, ali ona je netaknuta. Jasno je da je krađa politički motivisana- kaže za Danas Dejan Jovanović, jedan od meštana i nezavisni odbornik u Skupštini opštine Rakovica.

Međutim, za meštane tog dela Petlovog brda burna je bila i noć između nedelje i ponedeljka, kada je grupa mladića najpre „odnela“ jednu klupu. Prema Jovanovićevom svedočenju, s obzirom da komšije često obilaze park, na trojicu momaka on je naleteo upravo kada su krenuli da odnose klupu. Obratio im se i počeo da snima telefonom šta se dešava, komentarišući da su bili „iznenađujuće opušteni“. „Tada im se pridružio i četvrti momak, počeli su da beže, pa da prete i dobacuju kamenjem, a taj četvrti je sve vreme pretio time da ima „uticajne roditelje“ i da će ih zvati“, objašnjava Jovanović. Uznemirujući snimak jurnjave i pretnji postavljen je na Fejsbuk strani www.petlovobrdo.rs.

– Policija je došla pola sata nakon poziva, izvršila uviđaj i rekla nam da ne brinemo. Samo pola sata nakon njihovog odlaska, ukradena je i druga klupa iz našeg parka- rekao je Jovanović i napomenuo da se iste noći dogodila i pucnjava u tom kraju, te da je to dovoljan razlog da se građani obrate policiji i nadležnima sa zahtevom da se održi hitan sastanak na kome bi se raspravljalo o bezbednosti građana tog dela Rakovice, jer se oni ne osećaju sigurno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari